Dubajban komoly bírság jár a köpködésért és az utcán száradó ruhákért

Dubajban komoly bírság jár a köpködésért és az utcán száradó ruhákért

Hiába olyan festőiek az olasz kisvárosok utcái fölött kötélen ringatózó mosott ruhák, Dubaiban mostantól még az erkélyeken is tilos szárítani. Mégpedig igencsak komoly pénzbüntetés terhe mellett. De szigorítottak más területeken is, megnőttek a szabálysértési bírságok - írja a Globoport a Khaleej Times összesítése alapján.

Így megy ez VelencébenJohn Sones Singing Bowl Media / Europress / Getty

 A tisztább és rendezettebb városkép érdekében megemelték az ezzel kapcsolatos szabálysértési bírságokat. A fiatal koronaherceg, Rashid Al Maktoum adta ki az új rendeletet, amely felülírja a 10 évvel ezelőtt meghatározott eddigi büntetési tételeket.

A már említett nyilvános ruhaszárítás 500 dirhamba kerül mostantól, vagyis 38 ezer forintba. De ugyanilyen mélyen kell a zsebünkbe nyúlni, ha nem erre kijelölt közterületen csapunk barbecue-partit; ha nem szedjük fel azt, amit házi kedvencünk séta közben elpottyantott; ha az utcán mossuk le a kocsit, ott intézzük a kisdolgunkat, vagy mondjuk szemetelünk. De ha a csokipapírt a tengerbe dobjuk vagy a strandon szórjuk el, akkor már a duplájára ugrik az összeg. Akárcsak akkor, ha nyilvános helyen köpköd valaki, vagy posztereket ragaszt, engedély nélkül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek