Háromdimenziós rizspalánta-ültetvényeket fotóztak Kínában

Háromdimenziós rizspalánta-ültetvényeket fotóztak Kínában

Az egyébként nehezen megközelíthető teraszos kínai rizsültetvények - amelyek azt a hatást keltik, mintha a föld pikkelyeiként simulnánk egymásra -, minden évben népszerű témái a fotósoknak. Ezúttal azonban kecskéket, vitorláshajót és Marilyn Monroe karikatúráját ábrázoló, háromdimenziós hatású ültetvényeket kaptak lencsevégre az északkelet kínai Liaoning tartomány fővárosában, Senjangban.

 

Galéria: Háromdimenziós ültetvények KínábanFotó: Tien Vej-Tao / MTI

A kínai etnikai hszipo csoporthoz tartózó gazdák a háromdimenziós hatást különböző színek és rizspalánták segítségével érték el, amelyekkel a hagyománynak megfelelően mintákat hoznak létre a rizsföldjeiken - ezzel isteneik áldását kérve.

Senjang közeli különös lejtő
Mandzsúria legnépesebb városa nemcsak a különleges ültetvényeiről híres. Itt található földünk legősibb meteoritja, és egy, a településtől 30 km-re fekvő különös lejtő is a város nevéhez kötik, amely az 1990-es felfedezése óta turisták sokaságát vonzza. A 80 méter hosszú és 15 méter széles lejtő látszólag a gravitáció törvényével ellentétesen viselkedik. A lejtőn könnyedén fel lehet gurulni kerékpárral vagy gépkocsival, lefelé viszont keményen kell tekerni, illetve gázt kell adni. A kutatók nagy része mágneses mező befolyását sejti a jelenség mögött, amely megfelelő bizonyítékok hiányában máig rejtély maradt.
Forrás: Senjang útikalauz - Wikipedia

 A fotóra kattintva galéria nyílik!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek