Öt izgalmas tény a Trónok harca leghíresebb kastélyáról

Az igazi Trónok harca rajongóknak nehéz újat mondani a sorozatról, a forgatási helyszínekről mégis nap mint nap derülnek ki újabb kulisszatitkok. Most elárulunk öt dolgot, amit talán még sohasem hallott a skóciai Doune kastélyról, vagyis a filmbéli Deresről.

A múlt héten láthatta a közönség az HBO-n a Trónok harca ötödik évadának befejező részét, amit most több hónapnyi megvonás követ, a következő évadra ugyanis még egy jó darabig várniuk kell a rajongóknak. Ha esetleg még nem látta az évadzáró epizódot, nem lőjük le a poént, de annyit elárulunk, hogy fontos szerepe van benne Deresnek is, Észak legfontosabb kastélyának. A Travel+Leisure magazin most összegyűjtött öt érdekességet a skóciai Doune kastélyról, ahol a Starkok, majd a Boltonok kalandjait forgatták. Ha ön is szívesen ellátogatna a kastélyba, itt talál információkat az árakról és a nyitva tartásról. 

Forrás: Travelo
Tudta, hogy itt forgatták a Gyalog galopp legtöbb jelenetét is? A Monty Python stábja eredetileg egy csomó kastélyt kinézett a forgatásra, de végül bevonták az engedélyüket, ezért kénytelenek voltak beérni ezzel az egy helyszínnel, aminek viszont maximálisan kihasználták az összes szobáját és minden egyes szegletét, hogy minél többféle helyszínt tudjanak használni a filmben. A kastélyban ennek tiszteletére évente megrendezik a Monty Python-napot is.
Galéria: 5 izgalmas tény a Trónok harca erődjéről
Fotó: Dea / S. Vannini / Europress / Getty
A kastély – csakúgy, mint a sorozatban, – a valóságban is sokszor váltott tulajdonost. Jelenleg a Historic Scotlandnek adta bérbe a skót állam 999 évre.
Galéria: 5 izgalmas tény a Trónok harca erődjéről
Fotó: Dea / S. Vannini / Europress / Getty
A kilátás is elképesztő innen, de érdemes elveszni a részletekben is, ugyanis számtalan izgalmas zugot találni a kastélyban. A kövek nagy része még a skót szabadságharc után került ide, így bőven lenne mit mesélniük, ha beszélni tudnának.
Galéria: 5 izgalmas tény a Trónok harca erődjéről
Fotó: Game of thrones
A kastély rajongói közé tartozik Elizabeth Taylor is, aki az Ivanhoe forgatása alatt szeretett bele a tájba és a középkori épületbe.
Galéria: 5 izgalmas tény a Trónok harca erődjéről
Fotó: Dea / S. Vannini / Europress / Getty
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek