A franciák mostantól kedvesebbek lesznek a turistákkal

  A franciák mostantól kedvesebbek lesznek a turistákkal

  A turizmus fellendítése érdekében a francia kormány kampányolni fog amellett, hogy a franciák mostantól bánjanak kedvesebben a külföldiekkel – írja a Luxuo.com

   

  Eiffel-tornyokFotó: Fabrizio Sciami / flickr

  Nem a mostani kormány az első, aki arra kéri állampolgárait, hogy segítsenek legyőzni azt a franciákkal szemben kialakult közvélekedést, miszerint gyakran udvariatlanul és gorombán bánnak a turistákkal.

  Franciaország 2020-ban 100 millió turistát szeretne fogadni, ehhez azonban nem elég csupán az Eiffel-torony. Arra is szükség van, hogy az aki idelátogat, azt érezze, hogy a helyiek szívesen látják. Ennek érdekében a kormány nagy hangsúlyt fektetne a turisztikai dolgozók alaposabb felkészítésére is, mind nyelvtudás, mind pedig az általános attitűd szempontjából.

   

  Párizsi pincérFotó: Connie Ma / flickr

  Tavaly egyébként Párizs már kiadott egy hatrészes ,,érzékenyítő" könyvcsomagot a brit, az amerikai, a brazil és a kínai turistákkal való helyes és udvarias viselkedés alapjairól – talán az idei kampány ezt a kezdeményezést is felkarolja majd.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!