Le lehet körözni a magyar legórekordot?

  Le lehet körözni a magyar legórekordot?

  A világ legmagasabb legótornyának megépítésére készülnek Milánóban, a kockaóriásnak 34,76 méternél kell nagyobbra nőnie – írja az MTI a Lego Italia közleményére hivatkozva. A jelenlegi világrekordot tavaly Budapesten sikerült felállítani. A budapesti torony 33 centiméterrel lett magasabb, mint a korábbi rekorder, amit egy Egyesült Államokbeli középiskola diákjai építettek fel.

   A milánói csúcsdöntés a világkiállítás keretében zajlik, amiben a látogatók június 17. és 21. között vehetnek részt. Az rekordkísérletet azért kezdeményezték, hogy kreatív, közös munkára ösztönözzék a gyerekeket és szüleiket, a cég pedig hét eurót adományoz a Természetvédelmi Világalapnak a torony minden felépített centimétere után.

  Az első legótorony Londonban épült fel 1988-ban. Azóta többek között Toronto, Moszkva, Sydney, Tokió, München és Sao Paulo szerezte meg a legmagasabb tornyot építő város címét.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!