Szomjazniuk kell az utasoknak egy luxushajón?

Szomjazniuk kell az utasoknak egy luxushajón?

A Carnival Cruise Line hajóira mostantól nem lehet felvinni semmilyen palackozott italt – írja a DailyMail. A döntést azzal indokolta a luxushajókat üzemeltető társaság, hogy így könnyebb lesz megelőzni, hogy az utasok alkoholt csempésszenek fel a fedélzetre.

 

Július 9-én kezdődik a tilalomFotó: El Coleccionista de Instantes / flickr

A tilalom július 9-től lép érvénybe, ettől kezdve pedig az üveges víz és az alkoholmentes italok is tiltólistán lesznek. Az üvegek lefoglalására a személyzet bármely tagja jogosult lesz, így akár még az animátorok is elkobozhatják a vizünket.

 

Bontatlan kartonokban továbbra is fel lehet majd vinni a hajóra az alkoholmentes italokatFotó: Official U.S. Navy Page / flickr

Az új szabály azért nem minden ponton ilyen szigorú: tizenkettes, bontatlan kartonokban például felengedik az alkoholmentes italokat, huszonegy év felett pedig fejenként egy üveg bort vagy pezsgőt is fel lehet vinni, de csak kézipoggyászban. Az intézkedés célja, hogy ne fordulhasson elő többé, hogy víznek vagy üdítőnek álcázva bizonytalan eredetű alkohol kerül a hajóra, ami veszélyeztetheti az utasok biztonságát. A Carnival Cruise Line inkább arra szeretné átszoktatni az utasait, hogy mostantól olyan csomagot foglaljanak le, ami az italfogyasztást is tartalmazza.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek