Görögországba utazik a legtöbb magyar idén nyáron

Görögországba utazik a legtöbb magyar idén nyáron

Az előfoglalási adatok alapján a legtöbben Görögországba foglaltak le buszos vagy charter repülőgépes nyaralást – mondta Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) kommunikációs bizottságának tagja.

Fotó: Dan Kitwood / Europress / Getty

A nyaralásukat már lefoglaló magyarok közül Görögország után a legtöbben Törökországot, Egyiptomot, Bulgáriát, Horvátországot, Olaszországot és Máltát választották. A MUISZ kommunikációs bizottságának tagja hozzátette: kezd újra népszerűvé válni Spanyolország is, ahová az elmúlt években kevesebben utaztak, írja az MTI.

Bakó Balázs azt mondta: vannak még, akik a last minute utakra várnak, de az elmúlt egy-két év tendenciája azt mutatja, egyre többen vannak, akik korábban kezdik el megszervezni és le is foglalják a nyaralást. Az előfoglalási időszakban akár március vagy április, jellemzően 10-20 százalékkal is olcsóbban lehetett utazást foglalni. A másik előnye a korai foglalásnak, hogy ilyenkor még széles kínálatból lehet válogatni az utazások közül.

A szakember ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a több hónappal, akár fél évvel korábban lefoglalt utazások esetében ajánlott utazási lemondási biztosítást kötni. Ha valamilyen ok miatt mégsem tudnak elutazni, a nyaralás díjának egy részét visszafizeti a biztosító. Emellett minden nyaralás előtt javasolják a betegség-, baleset- és poggyász biztosításokat. A szakember fontos szempontként emelte ki, hogy mindenképpen a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által kiadott engedélyszámmal rendelkező, bejegyzett utazási irodát válasszanak, továbbá, alaposan olvassák el a kapott utazási szerződést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek