Több turistát várnak idén Egyiptomba, és több egyiptomit hazánkba

Több turistát várnak idén Egyiptomba, és több egyiptomit hazánkba

 

A biztonsági helyzet további javulására, és ezzel együtt a turizmus újbóli fellendülésére számít az Express Travel International (ETI) utazási iroda a Sínai-félszigeten, és azt is remélik, hogy 50 százalékkal bővíthetik a Magyarországra érkező egyiptomi utasaik számát - írja az MTI.

A gízai nagy szfinx a Föld egyik legnagyobb, és egyben az egyik legrégebbi szobra.Fotó: Nortfoto

Andreas Hamorszky, az ETI magyarországi igazgatója az MTI-nek azt mondta, az emberekben még mindig megvan a félelem Egyiptommal kapcsolatban, ha bármilyen negatív hír érkezik, az egyből meglátszódik a turizmusban is. Ugyanakkor azok, akik kiutaztak az országba, a biztonságra nem panaszkodnak.

Hangsúlyozta, eddig, ha bármi történt Kairóban, sem Hurghadában, sem Sharm el Sejkben nem érzékeltek belőle semmit az emberek, egyszer volt egyórás kijárási tilalom. Ugyanakkor az ETI, mint német cég, igazodik a német és osztrák kormány hivatalos álláspontjához, ha megtiltják az utaztatást az országba, akkor a magyar utasokat sem fogják elvinni.

Mivel az Egyiptomba irányuló utasforgalom a 2014-eshez képest volt már magasabb szinten, az ETI, amely a Red Sea Hotelek magyarországi képviselője, arra számít, hogy 50 százalékos forgalombővülést érnek el 2015-ben az előző évhez képest. Az ETI Európából évente több, mint 200 ezer turistát visz a Vörös-tenger partjára.

Hurghada, Vörös-tengerFotó: Fotós: Martyn Farr / Barcroft Media / Northfoto

Az Egyiptomi Turisztikai Hivatal adatai szerint 2014-ben 34 ezer magyar turista látogatott Egyiptomba, az eddigi legnagyobb forgalmú évben, 2010-ben 68 ezren látogattak oda. Az utasok 70 százaléka a Vörös-tengerhez érkezik, ebben a régióban Hurghada és Sharm el Sejk a legnépszerűbb a magyar turisták körében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek