Több turista érkezhet az Arab Emírségekből a vízummentesség miatt

Több turista érkezhet az Arab Emírségekből a vízummentesség miatt

A Dubajban rendezett Arabian Travel Market (ATM) kiállítás ideje alatt jelentették be annak a kétoldalú egyezménynek az aláírását, amely vízummentességet biztosít az Egyesült Arab Emirátusok schengeni övezetbe utazni kívánó állampolgárainak. További pozitív várakozásokra ad okot, hogy az Emirates légitársaság decemberben növelni fogja budapesti járatának szállítókapacitását. Mindez a turisztikai szolgáltatók számára is új piaci lehetőségeket nyit, így az MT Zrt. törekszik hazánkat a lehető legtöbb csatornán ideális úti célként népszerűsíteni az igényes arab vendégek számára - olvasható a Magyar Turizmus Zrt. közleményében.

Április végén az Emirates légitársaság és az MT Zrt közös szakmai tanulmányúton látta vendégül az Európába is utaztató dubai utazási irodák képviselőit. A visszajelzések alapján az utazásszervezők óriási lehetőséget látnak hazánkban, és az elmúlt évek legmeghatározóbb élményeként értékelték magyarországi útjukat. Az elmúlt időszakban a térségből több forgatócsoport és blogger is ellátogatott hazánkba. Munkájuk eredményeképpen kerül többek között nyáron adásba az öböl-menti országok fő csatornáin a Far from Home című műsor, amelyben a hazánkban élő arab származású emberek mutatják be hazánkat és az ország egyedi szépségeit, kultúráját.

Az Öböl menti országok továbbra is a világ egyik legfontosabb térségének számítanak gazdasági és stratégiai szempontból egyaránt. Utazóikat az átlag feletti költési hajlandóság, a hosszú tartózkodási idő és a fejlett utazási kultúra jellemzi. Magyarország az arab vendégek számára csak az utóbbi években vált szélesebb körben ismertté. Az eddigi tapasztalatok szerint az ország kulturális és természeti kincsei, a magyarok vendégszeretete, valamint a magas színvonalú szállodai szolgáltatások lenyűgözték a látogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek