Hitler tölcsérben árusítanak fagyit Indiában

Hitler tölcsérben árusítanak fagyit Indiában

Nehéz megfejteni, hogyan kötötték a ropogós édességhez, de Hitler neve, sőt arcképe is jól látható a fagylalt tölcséreket tartalmazó dobozokon. A képen Hitlernek is olyan hideg tekintete van, mint a fagylaltnak. Egyes dobozokon dühös arckifejezéssel, kürtőkalapban látható, ami egy horogkeresztben csúcsosodik ki. Egyéb, szintén komor ábrázolásokon teljes katonai díszben van, szinte fotografikus megjelenítésben. A hírhedt bajusz sem hiányzik - írja a Globoport, a Daily Mail szerint pedig a terméket már az egész országban terjesztik.

A holokausztot nem nagyon oktatják Indiában, és a szubkontinensen élők vajmi keveset tudnak Hitlerről, akiről kocsmákat és éttermeket is neveztek el. A fagylalttölcsér megjelenése mégis dühös visszhangokat eredményezett. Sokan arra szólították fel a gyártót, hogy vonja vissza az áruját a piacról. Berlinben az egyik ellenző úgy fogalmazott: „van az ízlés, és van az ízléstelenség. Az indiai emberekben tudatosítani kéne, hogy milyen szörnyű bűncselekményeket követett el ez az ember."

A Bild című német lap hátborzongató reklámfogásnak nevezte az esetet. Indiában azonban még mindig kapható a tölcsér, melynek dobozait Adolf Hitler arcával adják el.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek