Társat kaptak a jelzőlámpák figurái Bécsben

  Társat kaptak a jelzőlámpák figurái Bécsben

  A Life Ball, az Eurovíziós Dalfesztivál és a Szivárványparádé alkalmából június végéig vegyes és egynemű emberalak-párok láthatóak a gyalogos közlekedési lámpákon Bécsben – adta hírül a Compress Budapest. Az akció célja, hogy ezzel is a toleranciát és a nyitottságot hirdessék, valamint figyelmesebb közlekedésre ösztönözzék a gyalogosokat.

   

  Kéz a kézbenFotó: Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája

  Hamarosan Bécs-szerte találkozni lehet majd a szabad áthaladást jelző párokkal. Összesen 49 kereszteződésben és 120 védett útvonalon segítik a két nőből, két férfiból illetve egy férfiból és egy nőből álló emberalak-párok a közlekedést. A projektet tudományos kutatás is kíséri. Azt is vizsgálják ugyanis, hogy a rendhagyó motívumokkal növelhető-e a közlekedésbiztonság. Az új jelzések felszerelése előtt megszámolták, hányan mennek át a tilos jelzés ellenére az úttesten, később pedig újra felmérik majd, hogy változott-e a gyalogosok magatartása.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!