Tilos rágyújtani Sydney népszerű turistahelyén

Tilos rágyújtani Sydney népszerű turistahelyén

Mostantól nem lehet rágyújtani a Martin Place-en, Sydney népszerű sétálóövezetében, ahol rengeteg turista fordul meg nap mint nap - adta hírül az MTI. A városi tanács egy közvélemény-kutatás nyomán döntött úgy, hogy füstmentes övezetté nyilvánítja a szabadtéri területet. A megkérdezett 700 ember zömmel úgy nyilatkozott, hogy jobb szeretné, ha nem lehetne dohányozni a téren.

A Martin Place Fotó: Newtown grafitti / flickrForrás: Travelo

 Jenny Green városi tanácsos elmondta, hogy hétfőtől tizenkét hónapig megbízott alkalmazottak járják majd körbe a teret hamutartókkal, és minden dohányost megkérnek, hogy oltsa el a cigarettáját. A Martin Place egyes részein már eddig is tilos volt a dohányzás, júliustól pedig az éttermek kiülős teraszain sem lehet majd rágyújtani. A sydneyi vasútállomásokon, a buszmegállókban és irodaházakban a szintén régóta él már a tilalom.

Az ausztrál lakosság mindössze 20 százaléka dohányzik, és Ausztrália volt az első ország a világon, ahol 2012-ben bevezették, hogy csak egységes, a dohányzás egészségkárosító hatására figyelmeztető, elrettentő képekkel illusztrált cigarettás dobozokat lehessen forgalomba hozni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek