Vicces sörkiállítás nyílik Németországban

Vicces sörkiállítás nyílik Németországban

"Egészségére! 1000 éves a sör Szászországban" címmel nyílik kiállítás a szászországi Meissen kastélyában, az Albrechtsburgban április 24-én – írja az MTI.

A kiállítás ötlete abból a legendából született, miszerint a kastélyban annak idején készült egy különleges sörfajta, aminek az egyik fő összetevője a méz volt. Állítólag ennek a sörnek köszönhető a kastély megmenekülése is, de a történet pontos részleteit sajnos homály fedi. Az azonban biztos, hogy e jeles esemény éppen 1000 éve történt, ennek apropóján nyílik a kiállítás.

Egy férfi fényképezi a szászok (balra), a németek (középen) és a hesseniek (jobbra) átlagos sörhasát.Fotó: Matthias Hiekel / MTI/MTVA

A németek egyébként híresek a sörfogyasztási szokásaikról. Amíg egy átlagos német évente 107 liter sört iszik meg, addig tartományonként vizsgálva már igen nagy eltéréseket találunk: a szászországiak 200 liter sört fogyasztanak el fejenként egy évben, míg a Hessen tartománybéliek mindössze 51 litert.

Ha felkeltette az érdeklődését a kiállítás és ön is szívesen nézegetne műanyag sörhasakat, egészen november elsejéig megteheti az Albrechtsburgban. A nyitva tartásért és a jegyárakért kattintson ide!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek