Térkép készült Bécs rég elfeledett belső udvarairól

  Titkos átjárók, sétáló- és bevásárlóutcák, cipészek, ivókutak és nyilvános vécék egyaránt szerepelnek Bécs első gyalogostérképén, amely a Gyaloglás Éve alkalmából készült el – írja közleményében a Compress.

  „A Gyalogostérképpel még a tősgyökeres bécsiek is felfedezhetnek olyan helyeket a városban, amelyeket eddig nem ismertek" – mondja Bécs gyalogosügyi megbízottja, Petra Jens az osztrák főváros első gyalogostérképének megjelenése alkalmából.

  Fotó: Stephan Doleschal / Mobilitätsagentur Wien


  Az osztrák fővárost 1:35.000 méretarányban ábrázoló térképen ugyanis nemcsak a sétálóutcák, gyalogosövezetek és fákkal szegélyezett árnyas sétányok vannak bejelölve, de titkos rövidítések is, amelyeken végighaladva rég elfeledett belső udvarokat, passzázsokat fedezhetnek fel újra a városlakók.

  A térkép segítségével olyan praktikus dolgokra is gyorsan választ találnak, mint hogy hol találnak ivókutat, nyilvános vécét vagy cipészt az útjuk során. Mivel a térképen a köztéri művészeti alkotásokat is bejelölték, így akár kulturális városnézésben is nagy segítség lehet.

  Az első bécsi gyalogostérkép (Fußwegkarte) ingyenesen hozzáférhető a polgárőrségnél, és a városi információs központban vagy megrendelhető a bécsi Mobilitási Ügynökségnél.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!