Megújult a párizsi mulató, ahol évente 300 ezer üveg pezsgő fogy

Megújult a párizsi mulató, ahol évente 300 ezer üveg pezsgő fogy

Négy hónapig tartó felújítás után húsvét hétvégén nyitotta újra kapuit a teljesen megfiatalodott párizsi Lido. A jövőre 70 éves legendás revükabaré 27. műsorát az a belga Franco Dragone rendezte, akinek nevéhez a világhírű Cirque Du Soleil társulat show-jának megalkotása fűződik, írja az MTI.

Fotó: Bloomberg / Europress / GettyForrás: Travelo

 A Champs Elysées sugárút variétészínháza teljes átalakuláson ment át az elmúlt hónapokban: a 1132 néző befogadására alkalmas kétezer négyzetméteres panorámatermet újjávarázsolták, a színpadtechnikát a beépített medencével és jégpályával modernizálták.

A legnagyobb várakozás azonban az új műsort előzte meg, amelyet most először teljes egészében egy külsős szórakoztatóipari vállalatra bízott Nathalie Szabo, a Lido francia elnöke, aki volt magyar férje nevét viseli.

A Paris Merveilles (Párizsi csodák) nevű műsort rendező 62 éves belga Franco Dragone neve ismeretlen a nagyközönség előtt, pedig a Cirque du Soleil leghíresebb előadásait (Saltimbanco, Mystere, Alegría, Quidam, La Nouba, O) ő hozta létre. Amióta otthagyta a kanadai társulatot, dollár-tízmilliókba kerülő látványos showkat hoz létre Las Vegasban, kínai városokban vagy Dubajban.

A Lido legújabb revüjének 600 jelmezét, 250 pár cipőjét és 200 fejdíszét például Nicolas Vaudelet fiatal stylist tervezte, aki korábban Jean-Paul Gaultier és Christian Lacroix divattervezők munkatársa volt. A látványos revü lényege nem változott: erotika és humor keveredik a Fény városát és a szerelmet megidéző zenés-táncos műsorban, amelyben kardnyelő, bohóc és akrobaták is színpadra lépnek.

A táncosok toborzási elvei 1946 óta nem változtak: a 32 táncosnő magasságának legalább 175 centiméternek, a 14 táncosénak legalább 183 centiméternek kell lennie. Tízszeres volt a túljelentkezés a szereplőválogatáson, amelyre elsősorban Európából és az Egyesült Államokból érkeztek művészek.

A 25 millió eurós költségvetésű műsort mostantól tízen éven át a hét minden napján, esténként kétszer tekintheti meg a közönség, amely a kétórás műsor alatt évente 300 ezer üveg francia pezsgőt fogyaszt el.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek