Pasztellszín virágalagúttól a mediterrán rétig

Holland tulipánföldek, japán cseresznyevirágok, portugál trópusi virágcsodák - fedezze fel velünk a legszebb tavaszi tájakat!

A belföldi virágnéző helyek után megmutatjuk, merre induljon a nagyvilágban az, aki a legcsodásabb tavaszi tájakat keresi. A klasszikus helyek mellett olyan virágos célpontot is mutatunk, amit érdemes még azelőtt megnéznie, hogy elözönli a virágturizmus. Mi szóltunk!

Tulipán: Lisse, Hollandia

A szélmalmok, kanálisok, fapapucsok, valamint vörös lámpás kirakatok és coffee shopok mellett az egyik legklasszikusabb holland látványosság a Keukenhof színpompás, 32 hektáron elterülő kertje, ahol több millió hagymás növény virít minden tavasszal. A világ legnagyobb virágoskertjének tartott park idén március 20-tól május 17-ig tart nyitva. Bár pontosan sosem lehet előre megjósolni mikor lesz a legszebb a látvány, aki a tulipánokra kíváncsi, annak leginkább április végén-május legelején érdemes ide ellátogatni.

Tulipánok, amíg a szem ellát Galéria: Külföldi viráglesenFotó: Eye Ubiquitous / Europress / Getty

Az Amszterdamból könnyedén megközelíthető kertben az idei év központi témája Van Gogh, mivel idén van a művész halálának 125. évfordulója. A legnagyobb attrakció egy 250 négyzetméteres virágmozaik lesz, mely a festőóriás munkássága előtt tiszteleg. Ugyan a parkban csak gyalogosan, vagy a benne található csatornákon hajóval közlekedhetünk, a kert körül elterülő tulipánmezőket bérelt kerékpáron is felfedezhetjük.

Cseresznyevirág: Japán

Japánban a virágnézés nem csupán kellemes időtöltés, hanem egyenesen ünnep. A cseresznyevirágzás idején az emberek a fák alatt piknikeznek (ezt hívják hanaminak), éjszakára pedig papírlámpásokat függesztenek ki a parkokban. Az évnek ebben az időszakában hétköznapokon, nap közben is hatalmas a tömeg. Fesztiválhangulat uralkodik, és mindenki szelfizik, vagy egymást fotózza. Tokió legnépszerűbb virágnéző helyei közé tartozik az Ueno park, és a Yanaka temető. Ez utóbbi csak nekünk furcsa egy kicsit, a helyiek semmi kivetnivalót nem látnak abban, hogy temetőbe menjenek hanamizni.

Cseresznyevirágzás Tokióban Galéria: Külföldi viráglesenFotó: Travelo

"Ami még meglepő, és nagyon szuper, hogy mennyire egy emberként rajong mindenki a szakuráért: láttunk gördeszkás srácokat éppúgy megállni csodálni egy virágba borult fát, mint öltönyös irodai dolgozókat, öregeket és fiatalokat"– írja kolléganőnk, egyenesen Japánból. Tokióban március 31-én volt teljes a virágpompa, ha hinni lehet ennek az előrejelzésnek, Szapporóban viszont csak május 5-én kerül erre sor.

Lilaakác: Japán

Ha tavasz, és Japán, akkor mindenkinek a fent emlegetett cseresznyevirágok jutnak az eszébe. Pedig nem csak hanamiból áll az élet tavasszal a japánoknál. Május elején borul például virágba a Fukuoka prefektúrában található Kitakjúsú város botanikus kertjének akácfolyosója is. A magántulajdonban lévő kert legnépszerűbb attrakciója a mintegy húszféle akácfajtából álló, lila-pasztellrózsaszín-fehér színekben pompázó alagút.

Az alagút teljes pompájában Galéria: Külföldi viráglesenFotó: Wicker Paradise / flickr

A netet böngészve úgy tűnik, amilyen mesebeli képeket lehet itt készíteni, olyan nehéz használható információhoz jutni a hihetetlen alagutat rejtő parkról. A Tripadvisoron még az is felmerült a felhasználókban, hogy esetleg nem is létezik ez a hely. (De egyébként igen, itt talál hozzá leírást, ha szeretné megnézni.)

Trópusi virágcsodák: Madeira, Portugália

A gyakran az örök tavasz szigeteként emlegetett Madeirát a japán virágalagútnál jóval könnyebb megtalálni. Portugáliából egy rövid, másfél órás repülőúttal elérhető a szubtrópusi klímájú sziget, mely állandó 20-27 fokos hőmérsékletével egész éven át tökéletes turistacélpont. Ha meguntuk a klasszikus nyaralótevékenységeket – miszerint napozás, úszás, búvárkodás és hajókázás – remek túrákra indulhatunk a szigeten. A már emlegetett konstans kellemes időnek hála elképesztő növényvilággal találkozhatunk kirándulás közben.

Virágkarnevál Galéria: Külföldi viráglesenFotó: PortoBay Hotels & Resorts / flickr

Virágrajongóknak már a fentiek miatt is kötelező lenne az életben legalább egyszer ellátogatni Madeirára, de az i-re a pontot a minden évben tavasszal megrendezett virágfesztivál teszi fel Funchal utcáin. Van itt parádés felvonulás, virágszőnyeggel borított közterek, tradicionális zenekarok koncertjei és virágkiállítás is. A sziget egyik legfontosabb tömegrendezvényét idén április 16. és 22. között tartják, a legtöbb látogatót vonzó virágparádé április 19-én lesz.

Utazzon Madeirára a TAP Portugal légitársasággal!
A TAP Portugal légitársaság napi 7 közvetlen járatot üzemeltet Lisszabon és Funchal között. Fedezze fel Madeira virágzó szigetét akár Lisszabon városnézéssel kombinálva.A TAP Portugal a Budapest-Lisszabon közvetlen járattal, heti nyolc alkalommal megfelelő lehetőséget kínál vakáció vagy hivatalos utazásokhoz. Portugáliáig három és fél óra alatt meleg étellel, egy kis portugál vendégszeretettel már a gépen otthon érezzük magunkat.

Pipacs: Castelluccio, Olaszország

Umbria Toszkána, Lazio és Marche között fekszik, zöldellő hegyeivel és középkori városaival Olaszország egyik legizgalmasabb tája, Magyarországtól mindössze tízórányi autóútra. A gyönyörű táj mellett a legjobb benne, hogy (egyelőre) nem olyan felkapott, mint a szomszédos Toszkána. Aki virágos rétekre vágyik, a Piano Grande fennsík kisvárosát, Castellucciót kell felkeresnie.

Castelluccio, Olaszország Galéria: Külföldi viráglesenFotó: Fabrizio Sciami / flicker

A romos középkori város utcáin előbb találkozunk majd kecskékkel, mint emberekkel, és a turisták számára is csak egyetlen szálláshely áll rendelkezésre, az Albergo Sibilla, ahová isteni konyhája miatt érdemes betérni. Mindenképp egy kinti asztalnál foglaljunk helyet, mert Castelluccio romantikája ezen a ponton fog beteljesedni: a város alatt ugyanis színpompás virágmező terül el, ameddig a szem ellát. Eláruljuk, hogy mi itt szerettünk bele századszor is Olaszországba.

Umbriára érdemes akár egy hetet is szánni, és ha már egyszer a virágok miatt ajánljuk a helyet, megnézni a húsvét utáni 60. napon megrendezésre kerülő spellói virágfesztivált. Bár itt garantáltan több emberrel fogunk találkozni, mint Castelluccióban. A környék további programlehetőségeiről korábbi cikkünkben olvashat bővebben.

Wellness, ami formába hoz
A tavaszi fáradtság leküzdésére számtalan lehetőség adódik a wellness szállodák háza táján. Lazító termálfürdőzés, frissítő csobbanás, forró szaunák, kényeztető masszázsok nyújtják a megújulás élményét. Az egészségtudatosakat léböjtkúrák, az aktív kikapcsolódás híveit mozgásprogramok, bakancsos túrák várják. Válasszon wellness pihenést a Danubius szállodák kínálatából! További információért kattintson ide!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek