Malagában terjeszkedik az Orosz Múzeum

  Malagában terjeszkedik az Orosz Múzeum.

  A dél-spanyolországi Malagában nyit új részleget március végén a szentpétervári Orosz Múzeum, a tengerparti városban ezután Kandinszkij és Chagall műveit is megtekinthetik a turisták - írja az MTI.

  A tervek szerint a malagai részlegben, amely egy dohánygyárból átalakított művészeti központban, a Tabacalerában kap helyet, az állandó tárlaton kívül évente két időszaki kiállítást rendeznek.

  Az állandó tárlaton mintegy 100 orosz festményt mutatnak be a XV. századtól a XX. századig. Ehhez olyan művészek munkáit szállítják a spanyolországi képtárba, mint Repin, Szerov, Kandinszkij vagy Chagall.

  A szentpétervári Orosz Múzeum a világ legnagyobb orosz képgyűjteménye. Az utolsó orosz cár, II. Miklós alapította, kapuit 1898-ban nyitotta meg. Az első külföldi fiókintézmény helyszínének kiválasztásában szerepet játszott, hogy Malaga az orosz turisták egyik kedvenc célpontja Spanyolországban. Az Orosz Múzeum terjeszkedésben követi a szentpétervári Ermitázs múzeumot, amelynek már Amszterdamban is van részlege.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!