Online árverésen vásárolnak szigeteket a kínaiak

Online árverésen vásárolnak szigeteket a kínaiak

Három, a világ különböző pontján elhelyezkedő szigetet vettek meg kínaiak egy online árverésen, Kína legnagyobb internetes kereskedelmi portáljának közreműködésével - írja az MTI.

Négy szigetre lehetett licitálni, ezek Fidzsi, Görögország, az Egyesült Királyság és Kanada területéhez tartoznak. Közülük három tizenkét órán belül elkelt, egyelőre egyedül a brit szigetnek nincs új tulajdonosa. Állítólag azért, mert kikiáltási árát négymillió jüanban (177 millió forint) határozták meg. A másik három sziget licitje egy jüannál (negyvennégy forint) kezdődött. A szigetekért bárki versenybe szállhatott, aki kifizette az ezer jüan letétet. Sajtóértesülések szerint legalább negyvennyolcan voltak a komoly érdeklődők. A Fidzsi-szigetekhez tartozó szigetet csak 99 évre szóló tartós bérletre lehetett megszerezni, a többi saját tulajdonba került.

Az aukciót egy késő esti időpontra hirdették meg, és az abszolút győztes egy Jünnan tartományi építőipari mágnás lett, aki a görög szigetet 6,6 millió jüanért (292 millió forint), a kanadait 1,7 millióért (75 millió forint) tudhatja a magáénak. A fidzsi fennhatóság alá tartozót egy Csöcsiang tartományi üzletember szerezte meg ötmillió jüanért (221,2 millió forint).

Az árverést bonyolító, pekingi székhelyű iLongterm arra szakosodott, hogy kínaiaknak külföldi ingatlanokat kínáljon, a Taobaót pedig azért választotta stratégiai partneréül, mert ez a legnagyobb befolyású online kereskedelmi portál - állt a cég közleményében. Mint kiderült, a licitálók a Taobao régi ügyfelei, eddig már körülbelül tízmillió jüant költöttek el nála.

Az iLongterm azt is közölte, hogy az újdonsült nyerteseket "helyszíni bejárásra" viszi, hogy alaposan szemügyre vehessék friss szerzeményüket. A vállalkozás a sikeren és az egyre növekvő keresleten felbuzdulva újabb árverést hirdet májusban.

Tavaly egyébként legalább hét szigetet vásároltak meg tehetős kínaiak a tengerentúlon.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek