A turista, aki szerelemből sepri Thaiföld utcáit

A turista, aki szerelemből sepri Thaiföld utcáit

Van, aki azért utazik Thaiföldre, hogy megtalálja azokat az eldugott szigeteket, ahol Leonardo DiCaprio is járt A part című filmben, míg mások arra kíváncsiak leginkább, hogyan készül a pad thai a Chang Mai piacon. És van Peter Rudi Festerling -írja a CNN.

Fotó: Udon Thani

 Az ötvenöt éves német turista ugyanis azért tér vissza évről évre Thaiföldre, hogy azt tehesse, amit a legjobban szeret: rendben tartani a környezetét. A berlini gondnok már hat éve tölti a szabadságait a Thaiföld észak-keleti részén fekvő Udon Thani városában, ahol utcát seper, csikkeket szed és telefonfülkéket takarít. Ez a különös hóbort akkor kezdődött, amikor első látogatása során kellemetlenül érezte magát a kosz és a rendetlenség miatt, ezért úgy döntött, ő maga tesz rendet.

Azóta a környék szamaritánusává vált, akire mindenki felnéz és szeretettel gondol rá, és ahol tud, igyekszik segíteni neki. A helyiek szerint Festerling megérdemelné, hogy a tartomány kormányzója kitüntesse példamutató munkájáért. Ha pedig azt kérdik tőle, hogy a takarítás helyett miért nem pihenéssel tölti a nyaralását, csak ennyit felel: "Azért, mert imádom Thaiföldet."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek