Programajánló: nyílt hétvége Bécs legmenőbb állatmenhelyén

Programajánló: nyílt hétvége Bécs legmenőbb állatmenhelyén

2015. március 7-én és 8-án tart nyílt napot a TierQuarTier, Bécs új állatvédelmi kompetenciaközpontja. A megnyitó alkalmából szervezett eseményen a látogatók interaktív programokon vehetnek részt és a kulisszák mögé is betekintést nyerhetnek.

Március első hétvégéjén a látogatókat kutyaszlalommal és kutyafotózással, a kisebbeket pedig arcfestéssel és állatmozival várják a TierQuarTier (Állatkvártély) nyílt napján, mely így remek kikapcsolódási lehetőséget kínál a család minden tagjának. Az érdeklődők egy kiállításon követhetik végig a menhely építési folyamatát, szakértőktől kaphatnak további információt a projektről, valamint a helyszínen körbevezetésre is jelentkezhetnek. Így a TierQuarTier innovatív állat- és környezetvédelmi megoldásait a látogatók közelebbről is megismerhetik a március 7-én és 8-án tartott nyílt napon.

A TierQuarTier mintegy 150 kutyának, 300 macskának és többszáz kisállatnak ad otthont. A gazdátlan állatok számára azonban nemcsak az ellátás, de az emberekhez fűződő kapcsolat is fontos. Így a menhely lakóihoz „látogatókat" is várnak: Akik nem tudnak vagy nem akarnak otthon állatot tartani, pártfogásukba vehetnek egy-egy kis lakót, gondoskodhatnak róluk, illetve a menhely területén elvihetik őket sétálni vagy játszhatnak velük, etethetik őket. Ez egyrészt mindkét fél számára kikapcsolódást jelent, másrészt javítja az állatok esélyeit, hogy később új gazdára találjanak.

A TierQuarTier Európa egyik legmodernebb állatvédelmi kompetenciaközpontja, a tervezésében a nemzetközileg elismert angol cég, az AGORA is közreműködött. A 9.700 négyzetméteres területen a kennelek, a kutyaiskola és játszótér mellett egy továbbképzésekre és konferenciákra fenntartott különterem is helyet kapott. A kompetenciaközpont a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektet, a szomszédos szeméttelepen előállított árammal biztosítják például a létesítmény energiaellátását.

További információ: http://www.tierquartier.at
2015. március 7-8., 10-től 18 óráig
TierQuarTier, 1220 Bécs, Süßenbrunnen Straße 101.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek