Antarktiszi postamesternek lenni a legcoolabb

Antarktiszi postamesternek lenni a legcoolabb

Holnapig még lehet jelentkezni az antarktiszi Port Lockroy időszakos postamesteri állására. A minden évben november elejétől március közepéig betölthető pozícióra a cnn.com szerint eddig vagy ezren jelentkeztek, időlegesen leamortizálva ezzel a Brit Antarktiszi Örökségvédelmi Bizottság (UKAHT) honlapját.

Galéria: Port Lockroy az AntarktiszonFotó: E.land / Ukaht / Swns.com / Northfoto

A postamesteri feladatok néhány önkéntes, egy rádió, körülbelül kétezer pingvin és naponta egy vagy két hajónyi átvonuló turista társaságában végezhetők. Vezetékes víz, központi fűtés nincs, az átlaghőmérséklet pedig -12 fok körül alakul.

Port Lockroy, az egykori brit katonai bázis, amelyet a második világháború után kutatóállomásként használtak, ma már múzeum. A hozzá tartozó posta az idelátogatók képeslapjait kezeli – és az Antarktiszon levelet feladni, lássuk be, majdnem olyan menő lehet, mint alkalmazottként ott tölteni pár hónapot. Majdnem.

A fizetés nem különösebben magas, azoknak azonban, akiknek nem sikerül az állásinterjú, mégis antarktiszi túrára vágynak, elég kemény összegeket kell összespórolniuk, ha ezenk az egzotikusan messzi és fagyos tájon szeretnének kikötni, pingvinekkel barátkozni, kajakozni vagy síelni.

A képre kattintva vidám pingvineket nézegethet, egyelőre a kényelmes távolból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek