Világrekord-várományos kerékpárost gázoltak el Thaiföldön

Világrekord-várományos kerékpárost gázoltak el Thaiföldön

Halálra gázolta egy ponyvás teherautó Thaiföld északkeleti részén azt a chilei biciklistát, aki egy rekordkísérlet keretében öt év alatt kerékpárral akarta bejárni a világot – számolt be róla a helyi rendőrség.

A 47 éves Juan Francisco Guillermo a hegyvidéki Nakhon Ratchasima tartomány egyik országútján vesztette életét. A közösségi médiában megjelent információk és a rendőrség adatai szerint Guillermo Guinness-rekordot akart felállítani azzal, hogy öt év alatt öt kontinensen összesen 250 ezer kilométert tesz meg kerékpáron. A rekordkísérletet 2010 novemberében kezdte meg, és idén novemberben ért volna célba, írja az MTI.

A thaiföldi rendőrség illetékese azt mondta, a férfit két éves kisfiukkal kerékpáron kísérő felesége kisebb sérüléssel megúszta a balesetet. Azt nem tudni, családja mikor csatlakozott Guillermo világkörüli biciklitúrájához.

A biztonsági erők őrizetbe vették a teherautó sofőrjét, aki a fogdából óvadék ellenében szabadulhat. A járművezetőt gondatlan vezetésért akár tíz év börtönre is ítélhetik a délkelet-ázsiai ország hatóságai. "A balesetet egyértelműen a sofőr hanyagsága okozta, hiszen az egyenes útszakaszon történt, és a kerékpáros saját sávjában haladt" – mondta egy rendőrtiszt.

2013 februárjában egy brit pár hasonló világkörüli túrán vesztette életét egy közúti balesetben Thaiföld keleti részén. A thaiföldi kormány egyébként nemrég indított promóciós kampányt a kerékpározás fellendítésére.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek