Halálra etették a hívek a bangladesi szentély krokodilját

  Halálra etették a hívek a bangladesi szentély krokodilját

  Halálra etették a hívek egy bangladesi szentély tavának százéves krokodilját - adta hírül az MTI.

  Az elhízott matuzsálemet hassal felfele lebegve találták meg a múlt héten a délnyugat-bangladesi szent medencében. Az állatot kecskékkel és csirkékkel etették a hívek, azt remélve, hogy a hüllőnek szánt ajándékok jó szerencsét hoznak számukra.

   Az elpusztult krokodil kiemeléséről készített felvételen látszik, ahogy a szentély dolgozói kihúzzák a hatalmas tetemet a medence szélére, ahonnan több tucat helyi lakos figyeli a műveletet. A tetem megvizsgálását követően a dolgozók megerősítették, hogy az állat halálát a túletetés okozta.

  "Tisztában vagyunk a problémával, de nem tudjuk, miként kezeljük. A legenda szerint aki csillapítja a krokodilok éhségét, annak teljesül a szíve kívánsága" - mondta a szentély illetékese. Hozzátette, hogy régebben csak egy-egy csirkét hoztak, de a közelmúltban az emberek elkezdtek nagyobb ajándékokat, egyebek között kecskéket hozni, azt gondolva, hogy a nagyobb felajánlás nagyobb esélyt jelent a kívánságuk beteljesülésére. A helyiek szerint négy évvel ezelőtt még négy krokodil élt a szent medencében, de a másik három példány is túletetés áldozata lett.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!