Betiltották a szelfibotokat New York legnagyobb múzeumaiban

  Betiltották a szelfibotokat New York legnagyobb múzeumaiban.

   Rossz hírünk van azok számára, akik azt tervezték, hogy szelfibottal járják végig New York legnagyobb múzeumait: a Metropolitan, majd a MOMA és a National Gallery of Art is betiltotta a szelfibotok használatát - közölte a Time Magazin.

  Fotó: Alexey Kopytko / Europress / GettyForrás: Travelo

  Korábban már írtunk arról, hogy a szelfibottal fényképezkedő turisták kedvenc helyszínei jellemzően magas épületek és vidámparkok, nem pedig zárt terek, az utóbbi időben mégis olyannyira megnövekedett a múzeumokba is szelfibottal érkező látogatók száma, hogy több intézmény is jobbnak látta betiltani az eszközt.

  A betiltás melletti legfőbb érv az volt, hogy egy hosszú fémrúd minden, csak nem biztonságos egy zsúfolt múzeumban, az intézmények vezetői sem a látogatók, sem a műtárgyak épségét nem szeretnék kockáztatni néhány jól sikerült fénykép miatt. A tilalom az európai múzeumokat azonban még nem érte el: a párizsi Louvre-ba és a londoni Tate Modembe, valamint a National Gallerybe még mindig be lehet vinni a szelfibotokat.

   

  Újabb cikkünk ebben a témában:


  A világ legnagyobb múzeumegyüttese is kitiltja a szelfibotokat - 2015.03.04.
  Több New York-i múzeum példáját követve a washingtoni Smithsonian Intézet, a világ legnagyobb múzeum- és kutatóintézet-együttese is kitiltotta épületeiből a szelfi készítéshez használt kézi állványokat, vagyis a szelfibotokat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!