Új rezervátumot kapnak az orrszarvúk Kenyában

Új rezervátumot kapnak az orrszarvúk Kenyában.

Új rezervátumot létesítenek a keskenyszájú orrszarvúk számára Kenyában. A nyolcezer hektáros természetvédelmi területet Kelet-Afrika legnagyobb orrszarvú-menedékhelyének, az Ol Pejeta vadrezervátumnak a szomszédságában alakítják ki - írja az MTI.

A tervezett Mutara rezervátum területe az Ol Pejetától északra fekszik. A fűvel és sűrű bozótosokkal borított terület számos, az Ol Pejetában is megtalálható állatfaj élőhelye, így elefántok, bivalyok, oroszlánok, leopárdok, zsiráfok, antilopok, zebrák és hiénák is megtalálhatók itt.

Az új rezervátum elkülönített "vadfolyosók" segítségével összeköttetésben fog állni az Ol Pejetával, így a különböző vándorló fajok - hiénák, elefántok - szabadon járhatnak majd a vidéken.

A Mutara rezervátum felállítása segíteni fogja Kenya orrszarvú-programját, mivel lehetőséget teremt a veszélyeztetett állatfaj állományának növekedésére és terjeszkedésére. A keskenyszájú orrszarvúk száma Afrikában a hetvenes és nyolcvanas évek orvvadászatának eredményeként 100 ezerről alig 2500 példányra csökkent. A mintegy 36 ezer hektáros Ol Pejeta vadrezervátum területén a veszélyeztetett szélesszájú és keskenyszájú orrszarvúk mellett elefántok, leopárdok, oroszlánok és csimpánzok is élnek. 2009 óta szintén itt él három egyed a világ utolsó öt északi szélesszájú orrszarvúja közül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek