Világkörüli úton a világ egyik legnagyobb luxushajója

  Világkörüli úton a világ egyik legnagyobb luxushajója.

  A világ egyik legnagyobb és legdrágább óceánjárója, a Queen Mary 2 világkörüli útján jelenleg Szingapúrban tartózkodik, a következő megállója pedig Kambodzsa lesz.

  Az óceánjárón tizenöt éttermet, öt medencét, kaszinót, báltermet, egy hatalmas könyvtárat, fényűző wellness részleget, 3D mozit, de még planetáriumot is találni. A 113 éjszakás világkörüli hajóútra egy belső kabin fejenként 16 ezer euróba (közel 5 millió forintba), egy balkonos kabin pedig csaknem 22 ezer euróba (megközelítőleg 7 millió forintba) kerül.

  A 150 000 tonnás, 345 méter hosszú, 72 méter magas hajót 2003-ban építették és akkor a világ legnagyobb utasszállító hajójának számított. Nevét a híres Queen Maryről kapta, amit pedig annak idején Mária királynéről, II. Erzsébet brit királynő nagyanyjáról neveztek el.

  A luxushajó központi csarnokaFotó: Wallace Woon / MTI

  Szeretne még több képet látni az óceánjáróról? Kattintson a képre és tekintse meg galériánkat!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!