A boldogító nem - jacuzziban, Valentin-napon

A boldogító nem - jacuzziban, Valentin-napon

Miért kellene minden válásnak tányérhajigálással és évekig tartó pereskedéssel együtt járnia? Egy amerikai pár eldöntötte, hogy huszonöt év házasság és négy közös gyerek elég ok arra, hogy a házasságuk ennél méltóbb befejezést kapjon. Ennek szellemében keresték fel a holland DivorceHotel nevű céget, hogy segítsenek békés úton elrendezni a válást.

A DivorceHotel 2011-ben azzal a céllal jött létre, hogy új alternatívát mutasson a válófélben lévő házastársaknak és bebizonyítsa, hogy még egy olyan szomorú ügyhöz is lehet pozitívan hozzáállni, mint a válás. A cég mára számtalan szállodával működik együtt és az adott hotel szolgáltatásaitól függően a legkülönbözőbb "váló-csomagokat" kínálja házaspároknak, azzal a szigorú kikötéssel, hogy három nap alatt le kell bonyolítaniuk a válás előkészítését, méghozzá egy wellness hétvége keretében.

Bármilyen furcsán is hangzik, néhány üveg bor, a kellemes környezet és egy pezsgőfürdő jelentősen hozzá tud járulni, hogy a két fél ne egymást marcangolva, hanem nosztalgikus hangulatban búcsúzzon el a hátrahagyott közös évektől. A DivorceHotel ráadásul nemcsak az idilli körülményeket igyekszik megteremteni egy jó hangulatú váláshoz, hanem mediációt is biztosít, hogy a férj és a feleség segítséget kapjon a problémák megbeszéléséhez is és ne kelljen bíróság elé vinniük az ügyüket.

A cég elmesélte a CNN-nek, hogy Kathie és Antonio lesznek az első ügyfeleik, akik Valentin-napra időzítették a válást, de ők ebben is csak a pozitívumot látják, hiszen ez a gesztus is azt üzeni a világnak, hogy ennek a gyakran keserű szájízzel meghozott döntésnek is lehet pozitív kimenetele.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek