Fiatal menekültek nyitnak hotelt Bécsben

Fiatal menekültek nyitnak hotelt Bécsben

ebruár 15-én nyit Bécs első Social Business Hotelje, melynek személyzete jórészt fiatal menekültekből áll - jelentette be a Compress Budapest.

A magdas Hotel huszonhét fős személyzetének tagjai között huszonhárom hivatalos menekültstátuszú dolgozik majd. „Nemcsak szociális, de gazdasági szempontból is érthetetlen, hogy fiatal, motivált és tehetséges embereket semmittevésre ítélünk. Ez a ház megmutatja, hogy másként is lehet" - mondta el Michael Landau, a Bécsi Caritas vezetője. „A lényeg, hogy ne csak menedéket, de jövőt is adjunk az embereknek" - tette hozzá Klaus Schwertner, a szervezet főtitkára.

A bécsi koncepciót Muhámmád Junusz, Nobel-békedíjas bangladesi közgazdász ötlete nyomán dolgozták ki, aki mikrohitelező tevékenységével és munkahelyteremtő programjával vált ismertté. A hetvennyolc szobás hotelt kilenc hónap alatt alakították ki egy egykori öregek otthonából, kis pénzügyi ráfordítással és a rendelkezésre álló eszközök kreatív felhasználásával.

Fotó: AllesWirdGut

 A berendezés során megmentették például az idősek otthonából megmaradt foteleket, mindenhol újra cserélték viszont a padlószőnyeget, a csempéket és a matracokat is. A szálloda nemcsak az átépítést, de a finanszírozást is kreatívan oldotta meg: a 1,5 millió eurós (460 millió forintos) beruházást a BAWAG PSK közösségi finanszírozási kampánya 57 ezer euróval (17 és fél millió forinttal) támogatta.

 
A kezdeményezésről többet is megtudhat a kampányvideóból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek