Szuperluxus a hegytetőn - jacuzzis pályaszállások milliomosoknak

Egy síeléssel töltött hosszú nap után, amikor az ember kifáradt a jó levegőn, nincs is annál jobb, mint beülni a szaunába, vagy befeküdni a jacuzziba és relaxálni. Ha igazán komolyan vesszük a kikapcsolódást, akkor pedig akár síelés helyett is a kényeztetést választhatjuk, masszázstól az arckezelésig. A Condé Nast Traveller magazin összegyűjtötte a legmenőbb magashegyi spa hoteleket, ahol nemcsak a pályák ötcsillagosak, de a wellness is.

Kulm Hotel, St. Moritz

A luxus csúcsát Svájcban találjuk, ahol a gigantikus Kulm Hotel kiterjedt családokat is képes elszállásolni 173 szobájában, és a család valamennyi tagja megtalálhatja a maga szórakozását. Itt akár egy hetet is eltölthetünk anélkül, hogy kimozdulnánk — azért a sípályákat vétek lenne kihagyni — mégsem unatkozunk: a szállodában öt étterem közül választhatunk. Van klasszikus francia konyhát kínáló, ideális randizóhely, és családi ebédekhez ideális olasz pizzeria is. A hoteltől nem messze találjuk a híres Cresta Run szkeleton bobpályát, a síelők 350 kilométernyi pályán csapathatják, de van 180 kilométernyi sífutópálya is a környéken — St Moritz nemhiába az egyik legmenőbb terep.

Kültéri medence a Kulm Hotelben (St. Moritz)
Galéria: A legjobb síparadicsomi spa-k
(Fotó: Kulm Hotel St. Moritz)

Az óvilági hotel gyomrában rejlő spa abszolút futurisztikus és komoly befektetéssel épült meg ilyen James Bond-díszletszerűre. Halk liften érkezünk az első szintre, ahol a világos fapadlójú és gránitfalú recepció és a kezelőhelységek találhatók, egy szinttel lejjebb pedig a medence terül el. A medencetér egyik fala üvegből van — fantasztikus hegyi panoráma fogad, és ha nem vagyunk fázósak, ázhatunk a kis forró vizes kinti medencében is, a hóesésben. A luxushoz természetesen a sósvizes medence, a finn szauna és a gőzfürdő is hozzátartozik. A kétszemélyes szobák félpanzióval 150 ezer forintnál kezdődnek éjszakánként.

Le Grand Bellevue, Gstaad

A szintén svájci Le Grand Bellevue stílusos, eklektikus és kényelmes szobákat kínál Gstaadban. A Le Grand is klasszikus, merev luxushotel volt, míg az új tulajdonos belsőépítész neje át nem tervezte: egészen brit vidéki kúria hangulata lett. A gyerekek imádni fogják a játszószobát, melynek falát fekete-fehér rajzos, kiszínezhető tapétával burkolták, no meg a 18 székes mozitermet, a felnőttek szívét pedig a hotel klasszikus Bentley-je és oldalkocsis öreg Harley Davidsonja dobogtathatja meg: sajnos a hóba nem vihetjük ki magunk farolgatni őket, sofőrrel viszont bármikor a vendégek rendelkezésére állnak.

Kültéri medence a Kulm Hotelben (St. Moritz)
Galéria: A legjobb síparadicsomi spa-k
(Fotó: Kulm Hotel St. Moritz)

 A hotelben három étterem közül választhatunk, egyikük, a világ minden tájáról származó fogásokat kínáló Leonard's Michelin-csillaggal is büszkélkedhet. De koktélozhatunk a klubszobában, a szivarszobában és a bárban is, sőt van borospince is, 9000 palackos készlettel. A 2500 négyzetméteres spa igazi föld alatti labirintus: van törökfürdő, finn szauna, gyógynövényes gőzfürdő és himalájaisó-szoba is. Fitneszfanatikusoknak a síelés mellett ott a medence, a fitneszterem és a legújabb gépekkel felszerelt pilates-terem és jógastúdió is — ezt a két szobát természetes fény világítja meg. A kétágyas szobaárak nagyjából 100 ezer forintnál kezdődnek éjszakánként.

Cheval Blanc, Courchevel 1850

A francia Courchevel üdülőterület legmenőbb részén, 1850 méter magasan az Alpokban található Cheval Blancnál egyetlen síelő sem kívánhat tökéletesebb szállást. A világ legtöbb kapcsolódó pályáját kínáló Les Trois Vallées (három völgy) keleti szélén fekvő luxushotel vendégei nemcsak a pályaszállást élvezhetik, de a személyzet mindenre kiterjedő figyelmességét is. Reggelente előmelegített síbakancsot ölthetnek, és kapnak pályatérképet, finom falatokat elemózsiának, és mini kézmelegítőket is.

Galéria: A legjobb síparadicsomi spa-kFotó: Cheval Blanc Courchevel

A szobák tágasak, és ha már beléptünk, nem is igazán vágyunk arra, hogy kimenjünk a hidegbe: a minibárban Krug pezsgőt találunk, a spa pedig Guerlain kozmetikumokat használ. Esténként apró ajándékokat találunk a párnán (rózsa- és havasi gyopárkivonatos szájfényt, árnikaolajat és más luxuskozmetikumokat), a szobát cédrusillatú gyertya teszi hangulatossá, a fürdőszobában pedig fényterápiás törökfürdő fogad. A havasi hangulatot olyan dizájnelemek teremtik meg, mint a tehénbőrrel kárpitozott baba etetőszék és a kakukkos órák. A két Michelin-csillagos étteremben megkóstolhatjuk az aranylemezkékkel készített húslevest és a szarvasgombás kenyeret, a hófehér falú spában pedig kezelés előtt friss gyümölcsökkel és pezsgővel kínálnak. Szobák félpanzióval éjszakánként két főre 500 ezer forinttól.

WellnessHostel 4000, Saas-Fee

Amennyiben nem kívánunk egy belvárosi lakás árából nyaralni, válaszhatunk olcsóbb szállást is, melyhez ugyanakkor remek wellness-lehetőségek társulnak. A svájci Saas-Fee falucskában levő vadonatúj WellnessHostel 4000 egyszerű, fenyőlambériás szobához ingyenes spa- és uszodabelépő jár. A hostel 2, 4 és 6 ágyas szobákban kínál szállást, így családok és csoportok is élvezhetik a takarékos luxust. Az 1900 négyzetméteres spában van kétféle szauna, gőzfürdő, masszázsmedence, masszázszuhanyok, egy 25 méteres beltéri medence, gyerekmedence és vízicsúszda is. A fitneszteremben a legmodernebb Nautilus gépeket találjuk, a társalgóban pedig a kandallóban lobogó tűz teremt otthonos hangulatot. Mindez hatágyas szobában fejenként 12 ezer forinttól, reggelivel - a kétágyas szobákat pedig éjszakánként 35 ezer forintért kapjuk meg.

Impresszív medence
Galéria: A legjobb síparadicsomi spa-k
(Fotó: WellnessHostel4000)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek