Síeljen Schönbrunnban!

Síeljen Schönbrunnban!

Az osztrákok már régóta szeretnének egy városi síversenyt rendezni Bécsben, de nem is akárhol, hanem az impozáns schönbrunni kastély dombján - írja a Síelők.hu.

A rendezvény mottója "a kultúra és a sport találkozása" találkozása lenne, a szervezők pedig az egyik legnagyobb versenyt álmodták meg a kastély udvara és a Gloriette közötti dombra, körülbelül 50 ezer nézővel. Az osztrák sí szövetség már régóta szeretné behozni a versenyt a síterepekről a városokba legalább egy bemutatóverseny erejéig, hiszen ilyen jellegű versenyeket például Münchenben vagy Moszkvában eddig is tartottak.

Münchenben is egy természetes dombon rendezték a versenyt - már amikor megrendezésre került, hiszen az utóbbi években hóhiány miatt többször maradt el, mint ahányszor meg tudták tartani. Az osztrákok terve szerint a bécsi verseny jövőre a müncheni futam helyét venné át, csak időben csúsztatnák el egy kicsit. A müncheni versenyt január elején rendezték volna, a bécsit pedig január végére vagy februárra tennék, mert a statisztikák alapján ez az időpont ígérkezik a legtéliesebbnek.

A schönbrunni kastélypark télenFotó: Cha già José / flickr

Természetesen annak is van oka, hogy miért vetették el korábban már többször is a schönbrunni síverseny ötletét, hiszen itt sincs sokkal nagyobb esély egy hideg télre, mint Münchenben. Az osztrákok persze a tőlük megszokott felkészültséggel gondoskodnának a legmodernebb technikákról és ha túl meleg lenne, akkor akár a gleccserekig is elmennének, hogy havat szerezzenek a pályára, ebben biztosak lehetünk. A korábbi tárgyalások alkalmával az is szóba került, hogy a kastély dombja túl kicsi és túl lapos lenne egy síverseny megrendezésére. Ez ugyan azóta sem változott, de úgy tűnik, hogy vagy találtak valamilyen megoldást (pl. rámpák ráépítése) vagy ez mégsem jelentene akkora problémát, mint korábban hitték.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek