Kevesebb látogató léphet majd be a Tiltott Városba

Kevesebb látogató léphet majd be a Tiltott Városba

Nyolcvanezerre korlátozza a napi látogatók számát a pekingi Palotamúzeum, közismertebb nevén a Tiltott Város - írja az MTI. Az intézkedéssel a múzeum a biztonsági kockázatokat és az épületekben keletkező károkat szeretné minimalizálni.

A császári dinasztiák egykori lakhelyét tavaly negyvenkét napon keresték fel több mint 80 ezren, és hét napon a 100 ezret is meghaladta az érdeklődők száma. A múzeum vezetésének véleménye szerint ekkora tömegek már túl nagy nyomást jelentenek az intézményre. Az illetékesek arról is beszámoltak, hogy a jegypénztárak leterheltségének csökkentése érdekében ösztönözni kívánják az online jegyvásárlást is, hogy idővel teljesen áttérhessenek erre a rendszerre. Csúcsidőszakon kívül, vagyis november 1. és március 31. között ezért - kivéve az újévet és a tavaszünnepet - az interneten vásárolt jegyekhez fél áron, vagyis körülbelül 1700 forintért lehet hozzájutni. A reformok része lesz az is, hogy az idegenvezetők idén áprilistól nem használhatják majd a megafonjaikat, a hangosbemondókat audio-guideokra fogják cserélni.

A Tiltott Város Fotó: Clay Gilliland / flickrForrás: Travelo

 A Tiltott Város 1420-ban épült, és csaknem ötszáz éven át volt a tényleges hatalom központja Kínában. Területe több mint 720 ezer négyzetméter, és 980 épülete összesen 8707 kiállítóteremmel rendelkezik. A Palotamúzeumot 1925. október 10-én alapították, és az új Kína 1949-es kikiáltása óta több száz millió érdeklődő kereste fel. A hagyományos kínai palotaépítészet remekművét 1987-ben vették fel az UNESCO Világörökségi Listájára.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek