Erotikus témapark Tajvanon?

Erotikus témapark Tajvanon?

A dél-koreai Jeju Loveland Park és a norvég Vigeland Park mintájára erotikus témapark építését tervezik Tajvanon a turizmusért felelős döntéshozók. Az egyelőre csak meglebegtetett, és nagy érdeklődést kiváltó projektről a CNN derítette ki, hogy egy éven belül szeretnék készre tenni annak függvényében, hogy a helyi önkormányzat milyen mértékű támogatást ítél majd meg rá.

Vigeland Park, Oslo, Norvégia
Galéria: Szex-témapark Tajvanon
(Fotó: gerry.scappaticci / flickr)

A mintául szolgáló Vigeland Park Norvégia egyik leglátogatottabb turistaattrakciója, és nincs ez másként Dél-Koreával sem, Tajvan illetékesei pedig szeretnék fellendíteni a sziget délnyugati tengerpartjának forgalmát.

A "Szerelem Selyemútja", "Romantika Körút", "Édenkert" és további hasonló fantázianevű állomásokat mintegy 60 kilométer hosszan szeretnék kialakítani a tengerparton, amely eredetileg sólepárlóiról és arról híres, hogy a partvonal mentén található Beimen eleve népszerű esküvőifotó-helyszín.

Élénk viták indultak arról, hogy mindez jó ötlet-e, és hogyan fogadnák a kínai társadalom konzervatívabb rétegei (netalán, hogy az önkormányzat nem esik-e át a ló túloldalára, és nem karolja-e fel egyenesen a szexturizmust is), de a turisztikai szakemberek tudhatnak valamit, mert a médiaérdeklődés máris valóban óriási.

Galériánkban mindenesetre a végső döntésig összegyűjtöttük az előképekként szolgáló témaparkok látnivalóit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek