London és Berlin közös Botticelli kiállítást nyit

London és Berlin közös Botticelli kiállítást nyit

Az olasz festő, Sandro Botticelli művészetre, dizájnra és divatra gyakorolt hatását mutatja be közös kiállításán a berlini Gemäldegalerie és a londoni Viktória és Albert Múzeum - adta hírül az MTI.

"Nyolc festményével és nyolcvanhat rajzával a berlini az Olaszországon kívüli legnagyobb Botticelli-gyűjtemény. Hol másutt szentelhetnénk hát ilyen nagy kiállítást a nagy festőnek, mint itt?" - nyilatkozta a közös kiállításról Michael Eissenhauer, a berlini intézmény igazgatója.

A tárlat 2015 szeptemberétől 2016 januárjáig Berlinben lesz látható, majd 2016 márciusa és júliusa között Londonban mutatják be. A kiállítás látogatói több mint százharminc művet tekinthetnek, ezek közül mintegy negyven Botticelli eredeti alkotása, a többi azok interpretációja, illetve olyan alkotók munkája, akikre nagy hatással volt az olasz festő. Dante Gabriel Rossetti, René Magritte, Elsa Schiaparelli és Andy Warhol művei is láthatóak lesznek, többségük nagy gyűjtemények kölcsönajándékaként.

 

Botticelli: Esküvői jelenetFotó: Eric Vandeville / Europress / Getty

Martin Roth, a Viktória és Albert Múzeum igazgatója a kiállítás bemutatásakor a közös, innovatív munka feletti örömének adott hangot, ami szerinte a partnerek közös forrásai, kreativitása és szakértelme révén valósulhatott csak meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek