Tippünk a bakancslistára: fussa körbe a világot egy hét alatt!

Tippünk a bakancslistára: fussa körbe a világot egy hét alatt!

Január 19-én indul az a jótékonysági célú maratonsorozat, melynek során Rob Bell, a Travel Channel ismert műsorvezetője hét nap alatt hét maratont fog lefutni hét különböző kontinensen - adta hírül az ismeretterjesztő televíziós csatorna.

Az Antarktisztól Ausztráliáig terjedő kihívásban Rob Bell öt társával egy hét alatt minden nap másik kontinensen futja majd le a negyvenkét kilométert, ami összesen közel háromszáz kilométert jelent. Január 19-én az Antarktiszon, másnap Dél-Amerikában Punta Arenas-ban, 21-én az észak-amerikai Houstonban, 22-én Európába érkezve Londonban futnak, majd Afrikában Kairó, és Ázsiában Szingapúr következik, végül Ausztráliában, Sydney-ben fejezik be a kihívást.

Sir Ranulph Fiennes angol felfedező, aki 2003-ban ötvenkilenc évesen elsőként teljesített hasonló programot, utólag azt mondta: "Visszatekintve, nem vágtam volna bele. Igazából meg nem csinálnám még egyszer!" Bellék ennek ellenére hónapok óta elszántan készülnek különbözős speciális fizikai és mentális edzésekkel a megmérettetésre, azzal azonban ők is tisztában vannak, mennyire fárasztó lesz, hogy az egyes távok között szinte csak a repülőn pihenhetnek majd.

 

Rob Bell már készül a megmérettetésreFotó: Travel Channel

Ezzel a saját finanszírozású kezdeményezéssel a csapat egyébként a brit KEEN London fogyatékos gyerekek sportolását támogató alapítványát és az ausztrál John Maclean Foundation tolószékes fiatalokat segítő szervezetét szeretné támogatni, hogy a rendszeres mozgás nekik is a mindennapi élet részévé válhasson. A fenti célokra ezen az oldalon gyűjtik az adományokat és itt lehet nyomon követni a csapat útját is, akikhez bárki csatlakozhat futva, kerékpáron, vagy akár csak szurkolni is. A csapatot természetesen a Travel Channel is végigkíséri majd egy kamerával, a műsort pedig áprilisban fogják majd sugározni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek