Tengerbe esett az óceánjáróról, öt óra után egy másik hajó vette fel

Tengerbe esett az óceánjáróról, öt óra után egy másik hajó vette fel

Öt órát várt a megmentésre egy vízbeesett férfi a Karib-tengeren, miután átesett egy óceánjáró korlátján. Végül egy arra járó másik hajó vette fel a bajba került utast - közölte a CNN.

A mexikói hatóságok elmondása szerint az Oasis of the Seas nevű tengerjáró Cozumel partjainál járt múlt csütörtökön, amikor az áldozat átesett a biztonsági korláton, és a vízben kötött ki. A 22 éves, amerikai állampolgárságú férfi öt órát töltött a hullámzó tengerben, amíg az arra hajózó Disney Magic óceánjáró kimentette - írja az MTI.

 

Az Oasis of the SeasFotó: Barcroft Usa / Northfoto

Alfonso Rodríguez, Cozumel kikötőjének kapitánya elmondta, hogy a férfi kora hajnalban eshetett ki a hajó fedélzetéről, azonban nem emlékszik, hogyan történt a baleset. A segítségért kiabáló áldozatot végül órákkal később vette észre a Disney Magic egy utasa, aki több mentőövet is a vízbe hajított.

Az egyik utas meg is örökítette a mentést: a felvételen az látható, hogy egy sárga mentőcsónak indul a bajbajutott utas megsegítésére a hullámok között, miközben a férfi úszva közelít a csónakhoz, amelyre végül fel tud kapaszkodni.

A tengerjáró, amelyről a férfi kiesett, egyike a világ legnagyobb hajóinak, több mint nyolcezer utast tud fogadni egyszerre. Az egyméteres biztonsági mellvéd mellett több mint 1200 biztonsági kamera ügyel az utasok épségére.

A férfit kórházba szállították az eset után, és jó állapotban volt, mielőtt visszarepült az Egyesült Államokba.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek