Gyerekkel nyaral? Ezek a tuti célpontok idén

Összegyűjtöttük kedvenc gyerekbarát országainkat: ide érdemes elutaznia 2015 nyarán, akár önellátó apartmanba, akár luxushotelbe készül. Spanyolországban a Costa Brava öbleiért rajongunk, Görögországban Kréta a kedvenc szigetünk, de azt is eláruljuk, hogyan kerülje el a vadul bulizó turistákat Thaiföldön. Annak, aki nem szeret külföldre utazni, az alsópáhoki Kolpingot ajánljuk.

1. Spanyolország: klasszik tengerpart

A Barcelona környéki tengerpartok üdülővárosai remekül kiépített szolgáltatáscsokorral várják a családjukkal érkező nyaralókat. Akár a katalán fővárostól délre eső Costa Dorada, akár az északra található Costa Brava a célpontunk, mindenhol találunk gyerekbarát hoteleket és apartmanokat. Persze ugyanezek a települések tárt karokkal várják a bulizva nyaraló fiatalokat is, így mielőtt lefoglalnánk a szállást, érdemes nyomozni egy kicsit a környéket illetően, nehogy egy hajnalig nyitva tartó karaoke-bárra nézzen a szobánk.

Galéria: Gyerekkel nyaral? Ezek a tuti célpontok idénFotó: Raquel Maria Carbonell Pagola / Europress / Getty

Ha spórolunk, érdemes apartmant bérelnünk valamelyik online szállásfoglaló oldalon, akár az Airbnbn, akár a HomeAway vagy a TripAdvisor oldalakon - egy szállodai szoba áráért akár két hálószobás apartmant is találhatunk. Olvassuk el a szálláshely értékelését, és válasszunk bölcsen. Amennyiben nem spórolunk, olyan szuper hotelbe is mehetünk, mint a Costa Braván a zengzetes nevű Calella de Palafrugell városkában található Hotel Garbi, ahol nemcsak a tengerben és a hotel panorámás medencéjében, hanem a kinti jakuzziban is fürödhetünk, a gyerekek pedig a hatalmas kertben játszhatnak, ahol kacsaúsztató és működő kisvasút is várja őket. Van játszószoba és kinti játszótér is, no meg gyerekmedence és pingpong.

Tipp: ne augusztusban menjünk, mivel a helyiek akkor nyaralnak - minden zsúfolt és drága. Július kicsit jobb, júniusban és szeptember pedig jóval olcsóbb, míg az időjárás talán jobb is, mint az augusztusi kánikula.

2. Görögország: minimáltól a luxusig

Görögországban garantált a jó idő egész nyáron. A legolcsóbban chartergépekkel juthatunk el ide (a buszos utakat nem ajánljuk gyerekeseknek), szállást pedig kereshetünk magunk is, de foglalhatunk irodán keresztül is, akár egy csomag részeként. Jó választás családoknak Kréta szigete, mert nagy, rengeteg szállás közül választhatunk, és a zajos üdülőtelepülések központjától távolabb is lehet jó apartmanokat és hoteleket találni. Ha nem akarunk főzőcskézni, a Neckermann-nak például komoly választéka van szállodákból, egy négyfős család félpanzióval és utazással együtt már 750 ezer forinttól nyaralhat június végén Georgioupolisban.

Galéria: Gyerekkel nyaral? Ezek a tuti célpontok idénFotó: Letizia Le Fur / Europress / Getty

Ha kicsit komolyabb a költségvetésünk, akkor választhatjuk az anissarai Paradise Island villákat. Ez valójában egy ötcsillagos luxushotel, ahol 12 villa várja a nyaralókat: mindnek saját konyhája és terasza van, no meg fűtött úszómedencéje. De a hotel nagy közös medencéjében is úszhatunk egyet, a fölös energiák levezetésére pedig ott a teniszpálya és a fitneszterem. A gyerekeknek van játszótér, minden házban gyerek DVD-k, és bébiszittelést is vállal a személyzet. Mindez egy négyfős családnak fejenként 6-800 angol fontért, amelyben a retúr repülőjegyek ára is benne foglaltatik.

3. Thaiföld: pálmafák depresszió ellen

A tél végi depresszió legjobb ellenszere elutazni egy pálmafás tengerpartra: a kézenfekvő opció Thaiföld, ahol saját tapasztalataink alapján nagyon kedvesek a gyerekekkel. Amennyiben a tengerpartra készülünk, ne feltétlenül Bangkokba váltsunk jegyet: gyerekekkel kényelmesebb egyből Krabi vagy Samui repterére érkezni, mint még egy napot buszozni vagy vonatozni. A népszerű üdülőhelyek közül Phuket és Pattaya kevésbé gyerekbarát, inkább a bulizó turistákra van kitalálva, Samui és Krabi környéke azonban ideális a kicsiknek is. Úszhatnak a sekély tengerben, etethetnek elefántot, hintázhatnak a számukra hatalmas függőágyakban és felfedezhetik a dzsungelt - legalábbis annak domesztikált változatát.

Galéria: Gyerekkel nyaral? Ezek a tuti célpontok idénFotó: Thananuwat Srirasant / Europress / Getty

A novembertől januárig tartó főszezonban érdemes előre foglalni szállást, később azonban akár a helyszínen is improvizálhatunk: ilyenkor még az is előfordulhat, hogy lejjebb tudjuk alkudni a szobánk árát. Repülőjegyet és szállást is találunk a Thaicentrum oldalán, de magunk is foglalhatunk: a Finnair például remek ár/érték arányú jegyeket kínál, és szezonban Krabira is repül. Árban az Emirates és az Aeroflot igen versenyképes - a két cég közül az előbbit tudjuk jó szívvel ajánlani. Szállást és remek tippeket pedig Bangkok Charlie oldalán találunk.

+1. Kolping: gyerekes oázis

Amennyiben maradnánk országhatáron belül, a régi favorit Kolpinggal nem tudunk mellényúlni. A Hévíz melletti Alsópáhokon található hotel gyerekekkel ideális célpont, mivel minden korosztály megtalálja a szórakozását — még az is lehet, hogy hirtelen kettesben találja magát férjével a felnőtteknek fenntartott medencében! A hotelben ugyanis nemcsak családi élményfürdő van, de építettek egy külön gyerekmentes úszómedencét, termálmedencét és szaunát is. Tavaly újították fel a vízi világot, lett vizes játszótér és babamedence is, az új wellnessközpont pedig páros kezeléseket is kínál a Private Spa szobában. Amíg a szülők áznak, addig a gyerekekre ingyen vigyáznak a szálloda óvónői: 1-3 éves korig napi 3, 3 éves kor felett pedig napi 8 órában működnek a játszóházak. Nyáron körülnéztünk a hotelben, élményeinkről itt olvashat.

Galéria: Gyerekkel nyaral? Ezek a tuti célpontok idénFotó: Kolping Hotel Spa & Family Resort
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek