Lépésszámlálós appal és mezítlábas akadálypályával készül Bécs a gyaloglás évére

  Lépésszámlálós appal és mezítlábas akadálypályával készül Bécs a gyaloglás évére

  Egy éven át a gyalogosok állnak majd a középpontban az osztrák fővárosban, ahol a Bécsi Mobilitási Ügynökség különböző rendezvényekkel, akciókkal és egy nemzetközi konferenciával igyekszik felhívni a figyelmet a gyaloglás előnyeire - írja közleményében a Compress.

  A program keretében a szervezők olyan termékeket és szolgáltatásokat kínálnak a bécsieknek, amelyek kényelmesebbé és vonzóbbá teszik számukra a gyaloglást. Ilyen például az első bécsi gyalogostérkép vagy az a mobilalkalmazás, amely lépésszámlálót is tartalmaz. Egy internetes kívánságdoboz segítségével bárki kérhet magának zebrát, gyorsabb lámpaváltást a kereszteződésben vagy a járdát eltorlaszoló autósok rendre intését.

  A kalandvágyók pedig még egy mezítlábas akadálypályáján is kipróbálhatják magukat. A „Sétáló kávézók" nevet viselő programon pedig a résztvevők egy körülbelül egyórás séta során fedezhetik fel környékük eldugott látnivalóit, majd a séta után együtt kávézhatnak a szervezőkkel, és elmondhatják nekik a tapasztalataikat, ötleteiket.

  A Stephansdom környékén is sok gyalogos fordul meg.Fotó: Walk21 / MA 18

  A gyaloglás évének csúcspontja az októberben megrendezésre kerülő Walk21 konferencia lesz. A konferencia célja, hogy különböző szakemberek és döntéshozók bevonásával olyan városokat és köztereket hozzanak létre, ahol az emberek szívesen gyalogolnak, valamint támogassák azokat a kezdeményezéseket, amelyek gyaloglásra ösztönző környezetet teremtenek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!