Színes festmények jelennek meg Szöul utcáin monszun idején

A három hetes monszun ideje alatt a szöuli emberek többsége szívesebben húzódik be otthonába vagy munkahelyére, és csak a legminimálisabb időt tölti az eső áztatta utcákon. Egy kreatív tervezői csapat ezen a szokáson akar változtatni esőben megjelenő, színes aszfaltfestményekkel.

SAIC (School of the Art Institute of Chicago

 Néhány fiatal tervező ügyesen megtalálta a módját annak, hogyan dobhatnák fel a szöuli utcák járókelőit még a legborúsabb, esővel áztatott napokon is. A Pantone színkatalogizáló cég néhány tervezőjével összedolgozva olyan hidrokromatikus festékanyaggal burkolták be az aszfalt felületeit, amelyekre ha ráesik az eső, jópofa, színes rajzokat adnak ki - írja a Boredpanda.

A Monszun projekt nevű ötlet megvalósítását szándékosan az éves csapadékban gazdag monszunra időzítették, amikor megállás nélkül mintegy három hétig is eshet az eső. "Dél-Korea földrajzi kultúrájához hozzátartoznak az áradó folyók, így esőben a szöuli utcák egy-egy nagyobb tócsája hallal és teknősökkel teli folyókká képes átalakulni, legalábbis aszfaltfestmények formájában" - írják az ötletgazdák a projektjük bemutatkozásában.

SAIC (School of the Art Institute of Chicago

 A világmindenség legnagyobb színskálájáért felelős cég és a fiatal designerek ötletének köszönhetően Szöul néhány utcája élettel és színekkel telhet meg még a legszomorúbbnak látszó időben is. A helyieknek pedig ügyesen kitaláltak egy okot arra, hogyan lehet minden évben boldogabban várni a monszun eljövetelét, és miért érdemes esernyővel a kézben sétálni Szöul utcáin még a legfelhősebb napokon is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek