Psy szobrával nyit Szöul legújabb múzeuma

Psy szobrával nyit Szöul legújabb múzeuma.

A K-Pop legismertebb előadói, köztük Psy hasonmása, koreai sportolók és történelmi személyek kaptak szobrot a most nyitó szöuli Grevin Múzeumban.

A csütörtökön megnyílt panoptikumban nyolcvan világhírű személy, köztük harminc koreai híresség élethű másával találkozhatnak a látogatók – írja a Korea Herald weboldalára hivatkozva az MTI.

Galéria: Grevin Múzeum, SzöulFotó: Han Myung-Gu / Europress / Getty

A dél-koreai főváros legfelkapottabb bevásárlónegyede mellett magasodó négyemeletes múzeumban tematikusan rendezték el a viaszbábukat. A népszerű koreai színészek replikái vörös szőnyegen köszöntik a látogatókat, mások egy televízióstúdióban serénykednek.

"Azért döntöttünk úgy, hogy Szöul legyen a Grevin Múzeum ázsiai terjeszkedésének első állomása, mert a város gazdag történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik" – mondta Dominique Marcel, a Grevin-múzeumokat működtető Compagnie des Alpes francia cég vezérigazgatója.

A Grevin Korea elnöke szerint ez a világ legnagyobb olyan kiállítása, amely az 1990-es években indult kulturális jelenség, a hallyu, a dél-koreai popkultúra külföldi terjeszkedésének legelső, és jelenlegi csillagait is felvonultatja.

A hollywoodi sztárokkal ugyancsak interaktív környezetben találkozhatnak az érdeklődők. Brad Pitt és George Clooney egymás mellett állva figyeli a rulettező látogatókat, Robert De Niro egy sejtelmesen megvilágított bárban köszönti az érkezőket, Barack Obama amerikai elnök, II. Erzsébet királynő és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár közös repülőgépen utazik.

A múzeum bejárása után a látogatók a viaszfigurák készítésének rejtelmeibe is beleshetnek és egy speciális szoftver révén saját arcuk viaszmását is elkészíthetik.

Az intézmény 450 ezer látogatóra számít évente. A Compagnie des Alpes Párizsban, Montréalban és Prágában is működtet Grevin viaszmúzeumot. Az elsőt a francia fővárosban nyitotta 1882-ben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek