Már épül a világ legszédítőbb és leghosszabb üveghídja

Háromszáz méter magasan lebeg majd két szikla között, 430 méter hosszú lesz és egyszerre 800 turista fér el rajta. Ha minden a tervek szerint halad, júliusban adják át a látogatóknak a világ leghátborzongatóbb üveghídját. A felhők között sétálgatás álma ezen a nyáron Kínában valósággá válhat.

Fotó: Haim Dotan LTD

A tériszonyosok ezúttal tényleg jobban teszik, ha elkerülik Kína legújabb turisztikai látványosságát. A kínai Hunan tartományban fekvő, kanyon fölött átívelő Zhangjiajie Grand Canyon névre keresztelt üveghíd ugyanis 300 méter magasan lebeg, és bár még csak most illesztik össze darabjait, már most a világ leghosszabb és legmagasabben fekvő üvegaljzatú hídjaként tartják számon - írja a Daily Mail.

A mintegy kilenc darab egymásra pakolt tízemeletes panelház magasságába álmodott üveghidat minden idők egyik legbátrabb vállalkozásának tartják. A tervek szerint júliusban, aki nagyon akarja, már nemcsak az építők, de a turisták cipőtalpát is láthatja alulról.

Fotó: Haim Dotan LTD

Valójában elképzelni sem tudjuk, milyen érzés lehet egy 430 méter hosszú, teljesen áttetsző felületen sétálni, mindenesetre a tervezők már most gigantikus divatbemutatókban gondolkodnak. A Daily Mail a kevésbé bátrak megnyugtatására két számadatot is közöl: a hídon egyszerre nyolcszáz turista tartózkodhat, de még maximális létszám esetén sem potyoghat le róla senki, a hidat ugyanis 5,8 méter szélességűre tervezték.

A két sziklát összekötő, már önmagában is szédítő hídról lélegzetelállító látvány tárul a nemzeti parkra. Egészen pontosan arra a Wulingyuan Nemzeti Parkra, amely Kína egyik legpompásabb világörökségének számít, és amely erősen inspirálhatta az Avatar című film készítőit, amikor vászonra álmodták Pandora bolygóját. A Világörökség blogon megjelent élménybeszámoló szerint: "A felhőbe burkolódzó karszthegyek között olyan érzés bolyongani, hogy folyamatosan azt várjuk, mikor bukkannak fel a kék színű alienek."

Fotó: Haim Dotan LTD

Kolléganőnk ugyanis tavaly járt ezen a környéken, és bár elképesztően misztikusnak, de közel sem érintetlennek nevezte ezt a parkot. "Fantasztikus, lélegzetelállító természeti hely, amit a szükségesnél talán sokkal nagyobb mértékben pakolnak tele infrastruktúrával. Kirándulsz, kirándulsz, és hopp, ott egy McDonald's a nemzeti park kellős közepén!" - utalt ezzel arra, hogy az utóbbi években a semmiből szinte pillanatok alatt húztak fel egy teljes üdülőfalut a közelben, és talán már el is készült azóta egy másik, közvetlenül a nemzeti park bejáratánál. Mindezt pedig azért, hogy egy turista még véletlenül se szenvedjen hiányt semmiben, még egy ilyen Pandora-szerű földrészen sem. Pláne nem a világ leghosszabb üveghídja alatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek