A turistáknak muszáj meztelenkedniük Kambodzsában

A turistáknak muszáj meztelenkedniük Kambodzsában

Három turistát fenyeget kitoloncolás Kambodzsából azért, mert pucéran fényképezkedtek az Angkor Régészeti Parkban, a délkelet-ázsiai ország fő idegenforgalmi látványosságánál – írja az MTI.

A gigantikus templomkomplexumot igazgató Apsara hatóság közleménye szerint egy holland nőt, valamint egy olasz és egy argentin férfit tartóztatott le vasárnap a kulturális örökség védelmével foglalkozó rendőrség, miután rajtakapták őket, amint "pornográf" fotókat készíttettek magukról egy idegenvezetővel a Tomb Raider című videojátékból és mozifilmből ismert Ta Prohm templomban. A hatóságok közlése szerint a három külföldi fiatal őrizetben vár arra, hogy döntést hozzanak az ügyükben.

Idén ez már a harmadik, nyilvánosságra került eset külföldi turisták meztelenkedéséről a világörökségi listán is szereplő ősi templomoknál. Januárban három francia férfit állítottak elő és utasítottak ki Kambodzsából, miután pucéran fotózkodtak a Banteay Kdei templomnál, februárban pedig két amerikai lánytestvér járt ugyanígy, mert meztelenül pózolt a Preah Khan templomban. Az első esetek után az Apsara Nemzeti Hatóság megszigorította az ellenőrzéseket a régészeti parkban, hogy elejét vegye a kambodzsai kultúrát és vallási érzelmeket sértő viselkedésnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek