Májusban nyílik New York legjobban várt kilátója

New York legnépszerűbbnek ígérkező turisztikai látványossága nyílik meg május 29-én az új Világkereskedelmi Központ tetején. A toronyépület három legfelsőbb emeletén kialakított kilátót a 9/11 áldozatainak hozzátartozói ingyen látogathatják.

 

Fotó: oneworldobservatory.com

A nyugati félteke legmagasabb épületének, a One World Trade Center 100., 101. és 102. emeletén nyílik meg New York régóta várt és valószínűleg májustól már a legnépszerűbb turisztikai látványossága. A látogatók 380 méter magasból a város szinte minden szegletére ráláthatnak - írja cikkében a CNN.

A toronyház századik emeletén alakítják ki a fő látogatói teret, amelyen különböző interaktív elemekkel, többek között hatalmas gyűrűvé formált monitorokkal jelenítik meg a város emblematikus tereit, épületeit és a városrészek térképeit. Mindeközben 360 fokos panoráma-kilátás nyílik a metropolisz minden pontjára, ahonnan a látogatók tiszta időben akár 60 kilométerre is elláthatnak.

Fotó: oneworldobservatory.com

A torony 101. emeletét éttermekkel töltik meg, a 102. emeletre pedig egy nagyobb kiállító- és egy rendezvénytermet terveztek, ahol time-lapse videókkal és többdimenziós installációkkal igyekeznek visszaadni New York pulzáló ritmusát és hangulatát. A torony 102. emeletére feljutást a padlótól a mennyezetig led-technológiával felszerelt lift biztosítja, amelynek oldalára a város történetét vetítik az 1600-as évektől kezdve napjainkig, mintegy hatvan másodpercben. Ennyi idő alatt teszi meg ugyanis a látogatókkal a kilátóg tartó utat a felvonó.

A jegyeket már javában árusítják a kilátó weboldalán. A felnőttek 32 dollárért, a nyugdíjasok 30 dollárért vehetnek belépőt, míg a gyerekek után 26 dollárt kell fizetni. A belépés azok számára díjtalan, akiknek családtagjaik életüket vesztették a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban. De a támadást követő mentésben és a helyreállítási munkában részt vevő személyek is ingyen látogathatják a kilátót.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek