Terrorveszély miatt elmarad az egyik legnagyobb farsangi felvonulás Németországban

Terrorveszély miatt elmarad az egyik legnagyobb farsangi felvonulás Németországban.

Iszlamista terrortámadás veszélye miatt elmaradt az egyik legnagyobb németországi farsangi felvonulás, a vasárnapra tervezett braunschweigi Schoduvel - adta hírül az MTI.

A rendezvényt a kezdés előtt alig két órával kellett lemondani. A rendőrség kérte mindazokat, akik szerettek volna felvonulni, hogy ne közelítsék meg a menet eredetileg tervezett útvonalát, és ha lehet, el se induljanak Braunschweigbe.

Az Alsó-Szászország tartományi városban a nagyböjt előtti farsangi időszak utolsó vasárnapján évszázadok óta minden évben megrendezett Schoduvel a legnagyobb szabású farsangi felvonulás Németország északi térségében, rendre több százezer ember vesz részt rajta. A szervezők arra számítottak, hogy az idei meneten akár 250 ezren is lehetnek.

Michael Pientka, a braunschweigi rendőrség vezetője az NDR regionális közszolgálati televíziónak azt mondta, nincs összefüggés az Alsó-Szászországgal szomszédos Dánia fővárosában, Koppenhágában történt terrorcselekmények és a farsangi felvonulás elhalasztása között. De a rendőrség értesülései alapján "megbízható állambiztonsági forrásoktól származó értesülések szerint iszlamista hátterű, konkrét támadás" veszélyeztette a rendezvényt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek