Magyar játszótér épült Barcelonában: megnéztük!

Kisvárosias hangulat, lenyűgöző gótikus kolostor és egy tematikus, magyar játszótér várja a turistákat Barcelona Sarriá negyedében. Érdemes felfedezni!

Barcelonában nemcsak a mediterrán advent hangulatát próbáltuk ki, de egy magyar szobrászművész, Kő Boldizsár új játszóterét is megnéztük. Azok számára, akik szeretik a szellemes, tarka, fából készült játszótereket, biztosan nem cseng teljesen ismeretlenül Kő Boldizsár neve: ő készítette a visegrádi királyi palotával átellenben található játszóteret, és a budapesti Millenárison a Zöld Pétert is.

Ilyen hangulatos helyek vannak erre
Galéria: Magyar játszótér Barcelonában
mimi / Travelo

Hasonló hangulatú, ám a hely szelleméhez alkalmazkodó tematikával készült legújabb játszótere Barcelonában, a kisvárosias hangulatú, dimbes-dombos Sarriá negyedben. "Témáját tekintve olyan, mintha I. Jakab és Violant d'Hongria (született Árpád-házi Jolán) udvarába csöppentünk volna. Azért pont az övékbe, mert valamilyen katalán-magyar közös keretet kerestek a játszótérhez, ez pedig szinte adta magát" - írja róla az Urbanista blog.

Barcelona - Budapest
Galéria: Magyar játszótér Barcelonában
mimi / Travelo

 

A Parc de l'Orenetéban található játszótérhez a 64-es busszal lehet feljutni, melynek a Barcelonetánál, a Rambla tenger felőli végénél, és a Passeig de Grácia közelében is van megállója, így igazán központi helyeken fel tudunk rá szállni. Bár maga a park is hangulatos – ottjártunkkor úgy tűnt, épp az egészet felújítják, így Kő Boldizsár játszótere igazán klassz helyre kerül – és a kilátás is csodás innen a tengerre, valamint a Tibidabóra, ennyi látnivalóért önmagában csak az igazán elszánt Kő Boldizsár rajongóknak ajánlanánk ezt a kiruccanást.

Ha azonban a park és a játszótér meglátogatását összekötik a lenyűgöző, gótikus Pedralbes kolostor, és annak papagájoktól hangos kertjének meglátogatásával, máris egy komplett félnapos program kerekedik ki belőle. Ráadásul a turistahordáktól távol, kisvárosias hangulatú utcákon csatangolva, és egy különlegesen izgalmas gótikus épületegyüttest bejárva, a belvárosi árak töredékéért.

A papagájoktól hangos udvar
Galéria: Magyar játszótér Barcelonában
mimi / Travelo

 Tehát, ha valami különlegesre vágyik, és egyszerre szeretne egy zseniális látnivalót, illetve egy kedves, magyar vonatkozású helyet is meglátogatni, csak ajánlani tudjuk a fenti kombinációt. A játszótér ottjártunkkor még nem volt teljesen kész, épp a homokot egyengették a falovak, címerállatok és vitézek alatt, de az év végéig biztosak vagyunk benne, hogy át fogják adni. Ha arra járnak, nézzék meg!

Hasznos tudnivalók
A kolostorhoz és a játszótérhez a 64-es busszal juthatunk el, a végállomásnál kell leszállni.
A Pedralbes kolostor téli nyitvatartása: keddtől péntekig 10-14:00, szombat-vasárnap 10-17:00, ünnepnapokon 10-14:00. A kolostorhoz tartozó templom még korábban, 12-13 óra körül bezár, érdemes korán menni.
Belépő: 7 euró
Ha a kolostor bejáratánál megkérdezi, merre induljon a Parc de l'Oreneta felé, az itt dolgozók szívesen útba igazítják.
Ha pedig tovább szeretnéne olvasni Kő Boldizsárról, az Urbanista blog remek interjúját ajánljuk szeretettel, melyet ide kattintva ér el.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek