A dubaji lesz a leglátványosabb szilveszter

  A dubaji lesz a leglátványosabb szilveszter

  A világ leglátványosabb szilveszteri tűzijátékát rendezik Dubajban, ahol gigászi LED-képernyővé alakul a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa - írja az MTI. A 828 méter magas felhőkarcoló felső részét LED-képernyőkkel egy hatalmas videokivetítővé változtatják, amelyen grandiózus, hat felvonásból álló lézer- és fényjáték lesz látható, miközben tűzijátékokat lőnek fel az épületről december 31-én éjfélkor.

   "A dubaji belvárosi újévi gála rövid időn belül a világ legnézettebb szilveszteri látványosságává vált, olyan helyszíneket túlszárnyalva látogatószám tekintetében, mint New York, Sydney vagy London" - mondta el az eseményt szervező Emaar ingatlanvállalat igazgatója, Ahmed al-Matrusi, aki lenyűgöző műsort ígér az idei szilveszterre.

  Az igazgató szerint az ünnepséggel Dubaj pozitivitását kívánják hangsúlyozni, "a városét, amely reményt, optimizmust, vidámságot hoz a régióban élő embereknek és az egész világnak". A látványosnak ígérkező show a YouTube-on élőben is követhető lesz szerte a világon, a nézők választhatnak, hogy a négy lehetséges szög közül melyikből nézik a látványosságot.

  A városállam már tavaly szilveszterkor is rekordot állított fel, mivel hat perc alatt 479 651 tűzijáték-rakéta világította be az éjszakai eget. Ezzel megdöntötte a szomszédos Kuvait rekordját, amely egy óra alatt 77 ezer rakétát lőtt fel 2011-ben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!