Rekordszámú látogatót érdekelt a reszelő, amivel leszúrták Sissit

Rekordszámú látogatót érdekelt a reszelő, amivel leszúrták Sissit

Rekordszámú látogatót hozott idén a tízéves bécsi Sissi Múzeumnak a Selyem - Csipke - Hermelin című időszaki kiállítás, amelyen nemcsak az egykori osztrák császárné, magyar királyné korábban be nem mutatott ruhái láthatók, hanem például az a pengeélesre köszörült reszelő is, amellyel egy olasz anarchista 1898. szeptember 10-én Genfben megölte Erzsébetet.

A császári palotában, a Hofburg termeiben berendezett múzeum keddi közleménye szerint 2014-ben 675 ezren akarták látni a Sissihez köthető tárgyakat, harmincezerrel (öt százalékkal) többen, mint 2013-ban. A Ferenc József és Erzsébet egykori uralkodói lakosztályában mintegy háromszáz tárgy, köztük sok személyes holmi idézi fel a szeretett császár- és királyné életét, illetve halálát.

A nagy sikerre tekintettel 2015. február 1-ig meghosszabbították a Sissi ruhatárából rendezett jubileumi kiállítást, amely eredetileg 2014. december 24-én, a királyné születésnapján zárult volna. A tárlaton megtekinthető egyebek közt a császár- és királyné híres kék ruhája, amelyet - mint azt a nyakrészbe hímzett koronás delfin is bizonyítja - Korfun viselt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek