Amatőrök is indulhatnak a világ leghosszabb síversenyén

A Nassfelden, Ausztria tíz legjobb síterepének egyikén rendezik minden évben a világ leghosszabb síversenyét. "Schlag das Ass" - "Győzd le az Ászt" szól a felhívás. 2015. január 16-án és 17-én körülbelül 800 hobbi sportoló és több ismert ember áll rajthoz.

A síverseny az egész nassfeldi síterepen át folyik a nagyközönség elől elzárt sípályákon. A helyes útvonalat iránymutató kapuk jelzik – áll az austria.info oldalán. A bruttó időmérésbe beleszámít a felvonózással töltött idő is. A résztvevők kisebb, húszfős csoportokban indulnak kétperces időközönként. A 21. starthelytől a versenyzők besorolása az elmúlt évek eredményei alapján történik. Minden csoporthoz kisorsolnak öt síelőt, akik még nem küzdöttek a „Nassfeld trófeáért". Különleges meglepetésként az először indulóknál a rajtszámok kiadásakor kisorsolnak öt rajthelyet az első csoportban is.

A különleges síverseny a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült. Egy kis pihenésre csupán az egyes szakaszok között történő felvonózás közben nyílik lehetőség. A Millennium-Expressz völgyállomásánál, a célba érkezés előtt a résztvevőknek még a 7,6 kilométer hosszú Carnia-sípályát is le kell küzdeniük, amely 1800 méteres magasságból indul és 600 méterrel a tengerszint felett ér véget.

A „Nassfeld Trophy-t" idén immár hatodszor rendezik meg, és már rég nem csak az a cél, hogy a síverseny kitalálójának számító Armin Assingert – a volt sísztárt és tévé moderátort – legyőzzék a rajthoz állók.

Jelentkezni január 12-ig lehet ezen a linken: www.schlagdasass.at, további infóra is itt lehet szert tenni.

A dicsőség mellett speciális nyereményekért is küzdenek a résztvevők. Egy BMW X1 autót és egy egyhetes – helikopteres síeléssel fűszerezett – síüdülést lehet nyerni Kirgizisztánba. Aki pontosan annyi idő alatt ér célba, mint a leggyorsabb és leglassabb idő átlaga, az viheti majd haza az autót (pontos részvételi feltételek lent) - olvasható az eseményről szóló közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek