A szabadságával fizethet a mákos bejgliért, ha Dubajba utazik

  Az Egyesült Arab Emírségekben és néhány környező országban egy sor európai gyógyszer mellett a mák is tiltólistán van. Különösen az ünnepek után érdemes odafigyelni, hogy véletlenül se legyen nálunk mákos bejgli vagy más mákos csemege, mert komoly büntetés várhat ránk.

  Figyelem, nehogy mákos morzsával a gallérján szálljon fel a repülőre, aki az Egyesült Arab Emírségekbe utazik, de még a feladott bőröndjébe se pakoljon semmilyen mákos ételt! A nagymama karácsonyi mákos bejglije ugyanis komoly veszélybe sodorhatja, miután Dubajban, Abu-Dzabiban és néhány szomszédos országban rendkívül szigorú szabályozások vonatkoznak a gyógyszerek és egyes, drognak besorolt anyagok bevitelére.

   

  Börtön járhat érteFotó: gcsermak / Indafotó

  Utóbbiak közé tartozik a mák is, amiért a fairtrials.org közleménye szerint akár fel is tartóztathatják valamelyik szóban forgó reptéren. Rosszabb esetben be is börtönözhetik – ahogy ez megtörtént egy svájci férfival, akinek három mákszem maradt a ruháján, miután megevett egy mákos zsemlét a Heathrow-n.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!