A világ legvagányabb bungee jumping helyei

Mióta 1980-ban az első bungee jumpingos levetette magát a magasból, a sportág határai évről évre egyre extrémebbek.

A világ jelenleg legmagasabb ugrótoronya a 321 méter magas Macau Tower, de utazásaink során szinte bárhol belefuthatunk bungee jumpingra alkalmas helyekbe.

A Matador Network csapata összegyűjtötte a 30 legjobb ugróhelyet szerte a világon, az alábbiakban megmutatjuk a leglátványosabbakakat!

 

Fotó: Alan Light / flickr

A svájci Interlakenben egy 134 méter magas gondolából ugorhatunk ki a Stocksee tó felett. Biztos, ami biztos érdemes még az ugrás előtt fürdőruhát venni.

 

Fotó: Florian Giffard / flickr

A franciaországi La Ferrière-Harang-ban található Souleuvre Viaduct egy 19. századi vasúti hídból lett ugrótoronnyá átalakítva.

 

Fotó: Insane Focus / flickr

Brüsszelből könnyen megközelíthető Liege városa, ahová többek között azért is érdemes ellátogatni, mert itt található Belgium egyetlen bungee jumping tornya, az 56 méteres K2.

 

Fotó: MakeLifeMemorable / flickr

A Grand Canyon északi pereménél, a Navajo hídon műdödtetett 142 méter magas bungee jumping állomásról közvetlenül a Colorado folyó felett ugrálhatunk.

 

Fotó: L Antunez / flickr

A perui Limából vezett túrák indulnak a Santa Eulalia-i bungee jumping állomásra, ahol valójában inkább hintázni lehet, mint bungee jumpingolni, ezt a sportot itt puentingnek nevezik a spanyol puente, azaz híd szóból.

 

Fotó: Oijulia / flickr

A scheveningeni 60 méteres ugrótornyot Hága kikötőjében építették és előzetes foglalás nélkül látogatható áprilistól októberig minden hétvégén, júliusban és augusztusban pedig a szerdai és pénteki napokon.

 

Fotó: Yut Shing / flickr

A szingapúri G-Max központban még a fordított bungee jumpingot is ki lehet próbálni, ahol egy három személyes kapszulában lőnek ki minket az égbe...

 

Fotó: Shreyans Bhansali / flickr

Balin a Kuta Beach nevű, elsősorban a turisták körében népszerű strandon hódolhatunk az extrém sportnak, egy 45 méteres toronyból.

 

Fotó: Tudortescoveanu / flickr

Ez a hatalmas gát Románia középső részén, az Arges folyón épült és 166 méteres magasságával ez Európa egyik legmagasabb bungee jumping állomása.

 

Fotó: Karva Javi / flickr

Amikor éppen nem strandolnak, a finnek nyaranta 150 méter magas daruk tetejéről bungee jumpingolnak Helsinkiben.

 

Fotó: Shivapat / flickr

Dél-kelet Franciaországban Cote D'Azur ugrótornya 182 méteres magasságával szintén a legmagasabb bungee jumping állomások egyike a kontinensen.

 

Fotó: Thomas Weidenha / flickr

Bonnban, a Rheinkultur Fesztiválon 30 éven át üzemelt egy 90 méter magas ugródaru, de sajnos a fesztivál szervezését 2012-ben bizonytalan időre felfüggesztették.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek