Kávézó embergyűlölőknek

  Ki nem állhatja az embereket, de feszeng, ha egyedül ül be egy étterembe, kávézóba? Úgy érzi, mindenki önt nézi, ha nincs társasága? Egyedül utazik, és magányos? A japánoknak erre is van megoldása, és épp most exportálják Hongkongba.

  A CNN számolt be róla, hogy már Hongkongban is terjeszkedik a Moomin Café, Japán tematikus étkezdéje, ahol a finn mumin rajzfilm karaktereivel ebédelhetünk vagy kávézhatunk, ha nem akarunk egyedül ülni az asztalnál.

  Fotó: Daiki S. / Foursquare

  Az első Moomin Café még 2003-ban nyílt Tokióban, de igazán csak idén vált népszerűvé, mikor a magányosság ellen meghirdetett koncepciójukat felkapta az internet.

  A mumincsalád karaktereiért épp úgy rajonganak a japánok, mint a saját mangafiguráikért. Az, hogy a vízilovakra hasonlító szereplők Finnországból származnak, csak még egzotikusabbá teszi őket Japánban.

  Fotó: Amiry I. / Foursquare

  A hongkongi üzletben tovább erősítik a finn identitást, hiába japán valójában az étterem- és kávézólánc eredete. Az enteriőr és a konyha is a finn életstílust igyekszik visszaadni a Moomin Café látogatóinak. Még tradicionális finn kenyeret, piirakkát és heringsalátát is találni az kínálatukban.

  Cukiságban is túl akarja teljesíteni a hongkongi egység az anyagországiakat: a muminokkal díszített palacsintaköltemény mellé háromszintes muminházban érkezik a sodó, a csoki mousse és a mangólekvár. Elvitelre pedig bögréket és mumin alakú száraztésztát is találunk a boltban.

  Fotó: Lu J. / Foursquare
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!